Trek

Terug naar vorige pagina

Trek is één van de grootste fietsfabrikanten ter wereld. “Continu evalueren wij onze productie processen en onze ervaring om er zeker van te zijn dat onze acties, en die van onze werknemers een reflectie zijn van onze doelen om de wereld te verbeteren”, zegt John Burke, zoon van oprichter Dirk Burke. Toen Trek in 1976 begon was het doel simpel: de beste fietsen ter wereld bouwen. Vandaag de dag hebben we wat aan ons doel toegevoegd: help de wereld de fiets te gebruiken als een simpele oplossing voor complexe problemen. De fiets is de meest efficiënte vorm van transport. Het kan de strijd aan met klimaatverandering, vermindert filevorming en maakt de mens fitter. Het brengt ons samen en geeft ons de kans te ontsnappen. En het brengt ons op plekken die we anders nooit zouden zien. Trek. Wij geloven in fietsen.

In 2008 komt de eerste elektrische fiets van Trek op de Benelux markt. Welke direct met groot succes wordt ontvangen. RIDE+ is de aanduiding die Trek gebruikt om haar elektrische fietsen te onderscheiden. De RIDE+ fietsen van Trek worden ondersteund met een voorwiel of achterwiel motor van het Canadese BionX. Het BionX systeem staat bekend om natuurgetrouwe trapondersteuning en een goede actieradius. In 2013 heeft Trek met succes twee modellen met Bosch trapondersteuning geïntroduceerd. De TM500+ met een derailleurversnelling en de LM500+ met een naafversnelling. Deze nieuwe TM500+ is verkozen tot E-bike van het jaar 2013.

Trek TM500+ wint E-bike van het Jaar verkiezing
Eind januari 2013 koos de jury van de E-bike van het Jaar verkiezing voor de Trek TM500+. De Trek liet daarmee de Smart E-bike en de Sparta Ion RXS+ achter zich. De jury was zeer te spreken over de grote actieradius van de TM500+, de optimale gewichtsverdeling van de fiets en het uitermate betrouwbare Bosch systeem waarmee de TM500+ is uitgerust.

De TM500+ beschikt over een door Trek zelf ontworpen bevestiging voor de Bosch motor. Dit resulteert in een frame dat 400 gram lichter is dan een fiets met de standaard bevestiging voor Bosch motoren, zoals die door andere merken gebruikt wordt. De fiets is tevens voorzien van een hol stuur waarin de kabels uit het zicht zijn opgeborgen. De TM500+ heeft een adviesverkoopprijs van € 2599 en is voor heren verkrijgbaar in het zwart en voor dames in het zwart en in het bruin.

Het is pas de derde keer dat de RAI Vereniging deze verkiezing voor E-bikes organiseert en toch waren er dit jaar weer meer E-bikes dan ‘gewone’ fietsen ingezonden voor de wedstrijd. Dat geeft nog eens extra aan hoe belangrijk de E-bike is geworden voor de fietsbranche.

Modellen:

Trekking

TM+ Series

T+ Series

X+ Series


Stad  & Recreatie

LM+ Series

L+ Series