Eurobike update #3

8 jaar geleden

De grootste fietsbeurs van Europa zal naar verwachting dit jaar zo’n 50.000 bezoekers trekken en heeft dit jaar meer exposanten als voorgaande jaren. Maar wat voor nieuws is er zoal?

Scott sportster

Scott
Het merk Scott bv. heeft besloten om de sportieve E-Sub 10 e-bike nog niet in Nederland te zullen introduceren. Mede omdat het dealernetwerk nog er nog niet gereed voor is. De bestaande dealers van Scott zijn verkopers van reguliere race en ATB fietsen en zijn nog niet klaar voor de overgang naar de weliswaar sportieve, maar elektrisch aangedreven fietsen. Wordt vervolgt…

Falcon E-Motors

Falco E-Motors
Dit Amerikaanse bedrijf (met productie in India) komt met een motor die zowel in het voorwiel als in het achterwiel geplaatst kan worden. De accu wordt dan in het andere wiel geplaatst. Het bijbehorende display is draadloos, waardoor u als consument deze kunt uitlezen op de computer en bovendien biedt dit draadloze systeem dealers de mogelijkheid om problemen en instellingen gemakkelijker op te lossen en te wijzigen.

Sachs Beast - dames

Sachs
Na lang wachten, is nu eindelijk bekent geworden dat de Beast van Sachs op de markt komt, maar of deze ook in Nederland zal verschijnen is nog niet bekend. Meer informatie volgt en prijs en details zijn nog niet bekend.

Koga
Alle E-bike modellen van Koga worden in de loop van het seizoen voorzien van nieuwe stuurdisplays met een hogere schermresolutie als voorheen. Dit betekend een betere leesbaarheid van het display.
Het meeste van de modellen uit 2010 die komen dit jaar terug (weliswaar onder een andere naam), maar er zijn ook een aantal nieuwkomers.
Het E-Light-model, in 2010 bekroond tot ‘Fiets van het jaar’, komt volgend jaar ongewijzigd terug, wel komt er een extra kleurvariant op de markt. De Tesla-Special komt ongewijzigd terug, hetzij onder de naam E-Special. Ook de Tesla-Tour komt terug, maar nu als ‘ E-tour en voortaan standaard uitgerust met de Ion Power Assist Module: gemotoriseerde wandelondersteuning en snelle ‘power boost’ functie. Onderhoudsarm, compleet en allround.
En ook de Tesla, het model dat prijsmatig de onderzijde van de Koga E-bikeserie vormt komt terug, maar nu als E-Advance.

Koga E-Runner

De nieuwkomers voor 2011 zijn:
De E-comfort met ION trapondersteuning in het voorwiel met een afneembare Li-Ion batterij, onderhoudsarme Nexus naafversnelling met draaishifter, gesloten kettingkast en krachtige hydraulische velgremmen. Schokdemping in het comfortframe is voorzien door de dempende zadelpen en de Koga Feathershock balhoofdvering.
De E-runner met krachtige, gelijkmatige ondersteuning, een afneembare en snel oplaadbare Li-Ion batterij in een slank gelijnd ontwerp. De motor bevindt zich in het achterwiel. De damesversie biedt een lage instap. Het gewicht van de E-Runner: 25,9 kilo.

Meer nieuws volgt…

Meer nieuwsartikelen