Iedereen op de fiets – Tour de Rotterdam

Stichting Wielercominté Tourfietsers Rijnmond, organiseert op zaterdag 3 juli (Tevens de dag van de start van de Tour de France in Rotterdam), een groots tourfietsevenement: de Tour de Rotterdam.

Bij dit fietsevenement draait alles om het concept ‘iedereen op de fiets’, en daarom bestaat de Tour de Rotterdam uit drie verschillende tochten. Een vrije toertocht van 95 of 140 kilometer voor de sportieve toerfietsers; een peletontocht in geslotenformatie onder begeleiding van verkeersregelaars op de motor… maar daarnaast worden er ook gezinstochten georganiseerd, die leuk zijn voor jong en oud!

Naast de mogelijkheid om vanaf de Greenery in Barendrecht te vertrekken, zullen diverse gemeentes op Voorne-Putten en op Goeree-Overflakkee als startplaats fungeren. De gezinstochten leiden de deelnemers langs of door de omliggende dorpen, die bol staan van de festiviteiten in het kader van de Tour de France. Uiteraard gaan de tochten zoveel mogelijk over autovrije paden.

De deelnemers worden per gemeente feestelijk onthaald en betrokken bij de lokale festiviteiten. Ideaal dus voor de jongere deelnemers. De afstand van een gezinstocht is 17 tot 35 kilometer. De kortste afstand is voor iedereen te doen, met opoefiets en bagagedrager of kinderfiets met vlaggetje. De iets langere gezinstocht is prima geschikt voor al wat grotere sportieve kinderen en iedereen op een stadsfietsen met drie of meer versnellingen.

Iedereen op de fiets – Tour de Rotterdam was last modified: augustus 9th, 2016 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook