Porsche presenteert het prototype van de Pedelec

8 jaar geleden

De Duitse sportwagenfabrikant Porsche onthulde onlangs een Pedelec prototype met een aantal unieke features. De Porsche RS Hybrid is een krachtige mountainbike met een generator, die de batterij opnieuw laadt op afdalingen. Een smartphone (op het prototype is gebruik gemaakt van een iPhone) neemt de plaats in van de gebruikelijke display op het stuur voor de reisinformatie.

De mobiele telefoon is aangesloten op de accu van de Pedelec via W-LAN en biedt de fietser op internet gebaseerde GPS-navigatie en de huidige batterijstatus.

Een andere elegante oplossing: de Porsche-designers vonden een slimme manier om de accu in het volle zicht te verbergen!
De batterij heeft de vorm van een waterfles en is gemonteerd op het frame, waar op een mountainbike normaal gesproken de fles zit – onder de onderste lat.

De fiets weegt 16 kg en met pedaalondersteuning kan de snelheid van een indrukwekkende 50 km behaald worden. Zoals u gewend bent van Porsche, is er bij de mountainbike alleen gebruik gemaakt van de beste kwaliteit onderdelen. Inbegrepen zijn Magura Marta schijfremmen en de nieuwste Sram X.0 versnellingspook. De hub motor is geplaatst in het achterwiel en levert 450 extra Watt.

Op het moment van de onthulling van het prototype, zei Michael Macht, voorzitter van de raad van bestuur Porsche, over dit nieuwe paard in de stal; “Alles aan de Porsche RS Hybrid is in de traditie van het bedrijf”. Op de vraag waarom Porsche zich waagt aan lichte elektrische voertuigen, zei Macht: “Porsche wilde haar hybride expertise over te dragen aan fietsen”.

Deze hybride expertise is nieuw bij Porsche. In maart van dit jaar onthulde de sportwagenfabrikant een prototype van de 3-liter Porsche Spyder op de Autosalon van Genève met de nieuwe technologie.

Zowel het promotieteam van de Porsche RS Hybrid, als het promotieteam van de Spyder ging op het moment van de onthulling van de mountainbike in Genève, gekleed in fel groen outfits .

Het besluit om de Porsche RS Hybrid al in productie te nemen is nog niet definitief genomen.

Bron: http://extraenergy.org.

Meer nieuwsartikelen