Shimano komt met het nieuwe e-bike systeem STEPS

Het Japanse merk Shimano, in Nederland bekend van de versnellingen op elektrische fietsen, komt binnenkort met een compleet nieuw systeem voor de e-bike. Dit systeem genaamd STEPS, fietst volgens Shimano net zo soepel als een conventionele fiets. De aandrijving van het systeem wordt aangebracht in het voorwiel, waardoor achter ruimte vrij is voor de elektronisch bedienbare 8-versnellingsnaaf.
Maar wat het systeem vooral bijzonder maakt: De 250 w motor zorgt niet alleen voor de aandrijving, maar tevens fungeert deze als dynamo en rem voor de motor. Tijdens het afdalen en remmen, wordt de energie die daarbij vrijkomt opgeslagen in de accu. En de accu laadt snel: volgens Shimano duurt dit slechts 1 uur. Daarnaast zit het achterlicht geïntegreerd in de accu, is ook de koplamp een onderdeel van het STEPS-systeem en zijn de bedieningsknoppen geïntegreerd in de remhendels.

De Shimano STEPS zal officieel gepresenteerd worden op de Euro Bike, deze september in Duitsland. Naar verwachting zijn de eerste fietsen met STEPS vanaf december 2010 verkrijgbaar.

Shimano komt met het nieuwe e-bike systeem STEPS was last modified: juni 28th, 2010 by Redactie
Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook