‘Probeer een E-bike’ gaat Brabant breed

8 jaar geleden

Brabantse werkgevers kunnen zich nu aanmelden voor bijzonder project

In navolging op een succesvolle proef in Eindhoven wordt het project ‘Probeer een E-bike’ van april tot en met oktober 2011 ook in andere grote Brabantse steden uitgerold. Na de proef, die vorig jaar op initiatief van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), de provincie Noord-Brabant en BRAMM (Brabant MobiliteitsManagement) werd uitgevoerd, dacht maar liefst 70% van de deelnemers de dagelijkse woon-werkreis prima met dit vervoermiddel te kunnen invullen. Reden genoeg voor een Brabant breed vervolg.Vanaf nu kunnen organisaties binnen een straal van 20 kilometer rondom ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Tilburg, Breda of Helmond zich bij BRAMM aanmelden voor ‘Probeer een E-bike’. Zij ontvangen dan twee weken lang tien E-bikes (fietsen met elektrische trapondersteuning) en dankzij provinciale subsidie kost dit niets. Medewerkers die nu overwegend met de auto reizen en 5 tot 20 kilometer van het werk wonen, kunnen deze E-bikes uitproberen voor het woon-werkverkeer. Het project biedt ruimte aan 90 deelnemende organisaties, waardoor circa 1.800 Brabantse medewerkers dit jaar kunnen ontdekken of de E-bike een aantrekkelijk alternatief is voor de auto. Daarnaast biedt ‘Probeer een E-bike’ organisaties dit jaar 100 euro subsidie als ze een oplaadpunt in hun fietsenstalling laten aanleggen. Zo bevorderen zij de duurzame mobiliteit binnen hun bedrijf voor de lange termijn.

Proefproject Eindhoven
Aan de Eindhovense proef deden vorig jaar organisaties als Philips, TomTom, DHV en Navteq mee. Van de deelnemers gaf 80% na afloop aan dat de E-bike voldeed aan de verwachtingen en 69% overwoog om een E-bike aan te schaffen. Belangrijke argumenten waren het feit dat met de E-bike gemakkelijk langere afstanden af te leggen zijn, kostenvoordeel, positieve beleving, betere conditie en de bijdrage aan een schoner milieu. Ook zagen veel mensen de E-bike als ideale oplossing voor file- en parkeerproblemen.

Geïnteresseerde werkgevers

Organisaties die dit jaar willen deelnemen aan deze unieke actie kunnen zich nu aanmelden via www.probeereene-bike.nl.

Onderdeel ‘Fiets in de Versnelling’

’Probeer een E-bike’ is een project van BRAMM en SRE Milieudienst, in opdracht van de provincie Noord-Brabant en wordt uitgevoerd onder het actieprogramma ‘Fiets in de Versnelling’. Bij de uitvoering wordt intensief samengewerkt met de fietspartners uit het bedrijfsleven, overheden, kenniscentra en belangen- en brancheorganisaties.

Bron: www.BRAMM.nl

Meer nieuwsartikelen