E-bikes en e-scooters worden duurder

SGroenHANGHAI, China – E-bikes en e-scooters gaan duurder worden door de fors gestegen prijzen van grondstoffen die nodig zijn voor de productie van elektromotoren. Dit zegt Edward Benjamin, Managing Director van eCycleElectric Consultans. Vooral producenten buiten China worden hard getroffen door de prijsstijgingen.

Makers en kopers van elektromotoren zijn compleet verrast door de fors gestegen prijzen van grondstoffen, met name die van Neodymium. Dit materiaal wordt gebruikt om de voor een elektromotor noodzakelijke krachtige magneten te maken. Fabrikanten van elektromotoren buiten China, zoals in Amerika, Duitsland, Japan maar ook Nederland, kampen met prijsstijgingen van tussen de dertig en zestig procent voor de magneten, als ze er al voldoende van kunnen kopen. Door de schaarste dreigt er dit jaar nog een tekort aan elektromotoren, waarschuwt Edward Benjamin.

Producenten in China, waar veel van de benodigde grondstoffen vandaan komen, hebben minder last van de gestegen prijzen. eCycleElectric Consultans verwacht dan ook dat steeds meer fabrikanten de wijk naar China nemen. Daarnaast zullen makers van elektromotoren op zoek gaan naar alternatieven zoals keramische magneten of Switched Reluctance Motor (SRM) technologie. Op dit moment wordt ook flink geïnvesteerd in mijnen en verwerkingsfabrieken voor grondstoffen als Neodymium in de VS, Australië, Maleisië en Canada. Maar volgens Edward Benjamin zal het nog zeker tien tot vijftien jaar duren voor deze maatregel effect zal hebben op de prijzen. E-bikes en e-scooters zullen daarom voorlopig in prijs blijven stijgen, is de verwachting.

Bron: Tweewieler.nl

E-bikes en e-scooters worden duurder was last modified: december 19th, 2011 by Redactie
Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook