Eerste volledig automatische elektrische fiets

8 jaar geleden

Met de een volledig automatische versnellingsbak ook wel AGT (Automatic Gear Transmission) genoemd, presenteert JD de nieuwe revolutionaire “manumatic” technologie voor volledig automatisch geschakelde elektrische fietsen.

De JD Group, een belangrijke fabrikant van fietsonderdelen en een toonaangevende ontwikkelaar van elektrische technologie voor elektrische fietsen, heeft vandaag aangekondigd een nieuw automatisch schakelsysteem te hebben ontwikkeld.  De fietser kan kiezen tussen een volledig automatisch of semi-automatische modus om moeiteloos te kunnen wisselen van versnellingen. Op Eurobike 2011, één van de grootste fietsbeurzen van de wereld, zal JD de ontwikkeling van deze technologie in detail presenteren.

De automatische transmissie (AGT) is een computergestuurd systeem voor elektrische fietsen die constant de optimale overbrengingsverhouding berekent om soepel over te schakelen naar de juiste versnelling die nodig is om de bestuurder van de fiets op een ideale snelheid te houden. Na een lange periode van ontwikkeling, brengt het bedrijf de introductie van een product dat volgens hun een revolutie zal zijn voor de elektrische fiets.

Naast een aanzienlijk hoger niveau van rijcomfort, brengt het ook voordelen met zich mee met betrekking tot het energieverbruik. Dit is natuurlijk erg belangrijk voor elektrische fietsen. Het bedrijf zegt met deze technologie  hogere snelheden te kunnen behalen maar wat vooral een pluspunt zal zijn van deze technologie: het bereiken van langere afstanden met de elektrische fiets.

Winora zal de eerste elektrische fietsen uitrusten met de technologie van JD, deze zullen te zien zijn tijdens Eurobike 2011. De technologie zal worden toegepast op de Winora Comfort-serie en de Hercules Touring Series. De modellen met deze volledig automatische versnelling zullen in 2012 beschikbaar zijn bij de dealer.

Technische kenmerken:
De AGT technologie bestaat uit hardware-componenten, waaronder een computer op het stuur en een Electronic Control Unit (ECU) met een geïntegreerde microprocessor-en software.

Direct naast het handvat bevindt zich een computer. Hiermee kan de gebruiker gemakkelijk de automatische transmissie in- of uitschakelen. Een compact LED-scherm, die ook is bevestigd op het stuur toont de actieve versnelling. De bestuurder kan door het aanraken van de computer gemakkelijk een versnelling hoger of lager schakelen.

De computer ontvangt en verwerkt de verschillende data (o.a. RPM, snelheid, koppel). De computer bepaalt dan de juiste versnelling, de computer zal de versnellingskabel aansturen om te schakelen naar de juiste versnelling.

Bron: Tranzxpst

Meer nieuwsartikelen