Jurering Fiets en E-Bike van het Jaar succesvol afgerond

7 jaar geleden
Van 9 t/m 11 december kwam de jury bij elkaar om te bepalen welke fietsen genomineerd en uiteindelijk bekroond zullen worden voor de ere-titels Fiets van het Jaar en E-Bike van het Jaar. (+ FOTO IMPRESSIE)

Het was de 25e keer dat de verkiezing Fiets van het Jaar plaatsvond en de tweede keer dat een E-Bike van het Jaar gekozen wordt. Sinds vorig jaar is voor dit populaire segment een aparte verkiezing opgezet, waarbij de wijze van selecteren en beoordelen grotendeels gelijk is aan die van de fiets van het jaar.

Ten opzichte van vorig jaar is de jurering van de E-Bike van het Jaar verder aangescherpt. Op de nieuwe beoordelingsformulieren moeten de juryleden over specifieke aspecten van elektrische fietsen hun oordeel geven. Bijvoorbeeld de mate van trapondersteuning, reactiesnelheid en uitlooptijd. Maar ook de hoeveelheid motorgeluid, maar het gebruik van de computer en de zichtbaarheid van het display.

Daarnaast wordt, net als bij de Fiets van het Jaar, ook gekeken naar o.a. rij-eigenschappen, afwerking, veiligheid, design, innovatie en prijs/kwaliteit verhouding.

Dit jaar zijn in totaal 25 modellen ingestuurd voor de E-Bike van het Jaar verkiezing en 17 voor de Fiets van het Jaar. In totaal moeten dus 42 fietsen op hun ware merites beoordeeld worden.

In tegenstelling tot voorgaande jaren, toen de jury traditiegetrouw het kamp opsloeg in Barchem, was het team deskundigen nu neergestreken in het heuvelachtige Berg en Dal, vlak bij Nijmegen. De jury bestaat uit Hans Kostense (TNO), Martijn Kuipers (Fietsersbond) Bob Barten (Innovam), Lida Tol (NTFU), Menno Grootjans (Fiets/ Fiets Actief), Hans de Looij (ANWB), Jan Willem van Schaik (Tweewieler/Bike Europe) en Arnauld Hackmann (Fietsmarkt) en jury-voorzitter Jack Duis (RAI Vereniging). De organisatie is in handen van Sacha Boedijn en Marianne Kremer van de RAI Vereniging.

De uitslag van de Fiets van het Jaar 2012 en de E-Bike van het Jaar 2012 zal eind januari bekend gemaakt worden tijdens de FietsVAK in Amsterdam.

Bron: Fietsmarkt.com

Meer nieuwsartikelen