Batterij testen bij de dealer

6 jaar geleden

Na overleg met de belangrijkste elektrische fietsfabrikanten in Europa en China, kondigt het Nederlandse R&D bedrijf Engineering Spirit BV een nieuwe batterij/accu testsysteem aan, speciaal ontworpen voor de elektrische fietsindustrie en hun toeleveranciers.

Engineering Spirit BV heeft jarenlange ervaring in de vermogenselektronica en technische software. Het Nederlandse bedrijf heeft besloten om dit product te consolideren in een nieuw bedrijf in Hong Kong, Batterij Conditie Test International Ltd.

Uitgebreid overleg
Alexander Kool, directeur van Engineering Spirit BV: “Onze traditionele activiteit is Research & Development op vraag van de klant. De BA 500 kan gezien worden als een spin-off van een accu conditietest product dat oorspronkelijk is ontworpen op verzoek van Hitachi (professioneel elektrisch gereedschap), maar anders dan onze reguliere aanpak werd deze accutester ontwikkeld na een uitgebreid onderzoek van de elektrische fiets industrie in 2011”.

Potentiƫle BA500 klanten
Elektrische fietsfabrikanten maken zich zorgen maken over hun imago bij de consument, dit heeft vooral te maken met de prestaties van de elektrische fiets. De praktijk heeft uitgewezen dat de consument wenst om een test die is uitgevoerd op de elektrische fiets om te voorkomen dat deze niet goed functioneert. Elk geteste batterij (+ lader) krijgt een automatisch gegenereerd testrapport.

Dealers kunnen zichzelf uitrusten met deze tester om de consument goed van dienst te zijn.

Meer nieuwsartikelen