AEG E-bike: de eerste foto’s!

6 jaar geleden

AEG kondigde vandaag op een persconferentie voorafgaand aan Eurobike een elektrische fiets met de nieuwe wasmachine motor. Tot nu toe konden we alleen maar berichten publiceren die waren gebaseerd op persberichten van AEG. Nu hebben we de eerste foto’s van de elektrische fiets die is uitgerust met de midden-motor van AEG.

AEG is een populair merk dat deel uitmaakt van de Electrolux Groep. Zij zal in de toekomst steeds meer gaan profileren op de elektrische fietsmarkt. Bij het Pre-Event op EuroBike in Duitsland heeft Jonas Anderson, directeur bij Electrolux, vandaag het nieuwe aandrijfsysteem officieel tentoongesteld.

De foto toont een midden-motor, waarbij het disc concept duidelijk zichtbaar is. De aandrijving bevindt zich nagenoeg naast de trapas, deze motor kan gemakkelijk bevestigd worden op de bestaande frameconstructies. Dit is bijvoorbeeld bij een Bosch motor niet het geval en moet er speciale frame ontwikkel worden om deze te kunnen bevestigen. Een standaard raamwerk is dus voldoende voor de AEG midden-motor.

Meer nieuwsartikelen