BMW komt ook met e-bike

LONDEN – En weer maakt een autofabrikant een uitstapje naar de tweewielers: BMW toonde in Londen, bij de opening van haar BMW i Store, de i Pedelec Concept. Deze elektrische vouwfiets maakt onderdeel uit van een heel scala aan voertuigen van de toekomst, ontwikkeld door BMW.

Zo is de elektrische vouwfiets van BMW speciaal toegesneden op de nieuwe, experimentele auto van BMW, de i3 Concept. De vouwfiets kan bliksemsnel opgevouwen worden, in de bagageruimte van de i3 Concept is dan ruimte voor twee i Pedelecs. Hiermee neemt BMW een voorschot op de stedelijke mobiliteit van de toekomst: met een elektrische auto rijden tot aan een parkeerplaats met een laadpaal om vanaf daar met een e-bike verder te reizen.

Lichtgewicht frame
Zoals van BMW verwacht mag worden is de i Pedelec royaal voorzien van hi-tech materialen. Zoals schijfremmen voor en achter, een lichtgewicht frame, gemaakt van een mix van aluminium en carbon (net als bij de i3 Concept), een elektromotor met elektronisch motormanagementsysteem, een high performance accu en een uitgekiend vouwmechanisme, waarmee de fiets letterlijk in een paar tellen opgevouwen kan worden.

De 42 Volt elektromotor, goed voor 250 Watt/20 Nm, biedt ondersteuning tot 25 km/u. De actieradius bedraagt volgens BMW 25 tot 40 kilometer, afhankelijk van het gewicht van de rijder, de route en het gebruik. Remenergie wordt geregenereerd, ook bij heuvelaf rijden wordt energie opgeslagen in de accu. Laden van de accu duurt vier uur, of anderhalf uur aan een snellader.

Bron: tweewieler.nl

BMW komt ook met e-bike was last modified: juni 18th, 2012 by Redactie
Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook