Bosch Display Intuvia

6 jaar geleden

Op de Eurobike 2012 in Friedrichshafen, introduceerde Bosch haar nieuwe computer genaamd Intuvia. In vergelijking met de voorgaande gebruikersinterface is de Intuvia groter met een groot scherm. De computer zal nu centraal gemonteerd moeten worden op het stuur. Alle E-bikes in 2013 met een Bosch motor zijn uitgerust met deze computer.

Het afneembare display is beter zichtbaar. Op het display is nuttige informatie af te lezen zoals afstand, reistijd, het huidige vermogen en de gemiddelde snelheid. Bij de oude Bosch controller waar de motor in 12 niveaus van ondersteuning in te stellen was is bij de Intuvia de ondersteuningen teruggebracht tot vier modi: eco, tour, sport en turbo. Zonder de handen van het stuur te halen is de ondersteuning in te stellen. Op de controller zit ook een USB-poort geïntegreerd, hiermee kunt uw smartphone of andere gadget mee laden.

Sterkere accu voor de Bosch E-Bike
De 2013 modellen met een Bosch motor uitgevoerd beschikken nu ook van een sterkere accu. Met 440 Wh en slechts iets meer gewicht (2,6 kg) is het potentiële bereik verhoogd met 30% volgens de fabrikant. Ook nieuw is de lader die de accu vollaad in 3,5 uur. De accu zal aan het frame zijn bevestigd.

Op de foto’s van Eurobike 2012 zijn een aantal fietsen te zien die zijn uitgevoerd met dit nieuwe display en de vernieuwde accu.

Meer nieuwsartikelen