Carbon-Fiber elektrische fiets

6 jaar geleden

De fiets voor dagelijks gebruik. Licht in gewicht, weinig onderhoud en in unisex model.

LEAOS, een nieuw bedrijf uit Bolzano (zuid Tirol Italië) presenteert een elektrische fiets dat uitblinkt op zowel design als functioneel gebied. Een fiets compleet uitgevoerd in carbon-fiber met een geïntegreerde motor. De fiets is uitgevoerd met een middenmotor van MPF. Daarnaast uitgevoerd met een lithium ION batterij en een 8-speed Shimano Alfine hub versnelling. Deze lichtgewicht fiets is uitgevoerd met hoogwaardige onderdelen, zoals schijfremmen en extra comfortabele banden. De fiets is ontworpen door de jonge Italiaan Francesco Sommacal.

Het bedrijf heeft behoorlijk geïnvesteerd in fietsontwikkeling i.c.m. carbon.  De fiets zal binnenkort in productie gaan en waarschijnlijk zal deze in het voorjaar van 2013 op de markt verschijnen. De motor, ketting, batterij, verlichting is allemaal in het carbonnen frame weggewerkt. Dit heeft niet alleen als voordeel dat alles er netjes uit ziet maar ook dat alle onderdelen tegen vuil zijn beschermd.

Kies je eigen opties
Er zullen verschillende modellen beschikbaar zijn. Daarnaast kunt u zelf u eigen kleurstelling kiezen. Bijvoorbeeld de bandenkleur, de kleur van het zadel en zelfs de kleur van de handvatten kunt u zelf kiezen.

Opties
Spatborden, smartphone houder, kinderzitje en fietstassen.

De basisprijs zal rond de €3680 euro liggen. De fiets zal online en bij diverse winkels verkrijgbaar zijn. Voor meer informatie kunt u kijken op leaos.com.

Technische specificaties
– Motor: MPF middenmotor, 250 watt, 36 volt, drie ondersteuningsstanden.
– Frame: Carbon
– Versnelling: 8-speed Shimano Alfine hub (op verzoek)
– Batterij: LiIo, verwijderbaar
– Remmen: Hydraulische schijfremmen
– Verlichting: LED licht
– Totaal gewicht: 19 kg

De fiets voldoet aan de Europese eisen, de motor ondersteuning stopt bij 25 km/h. Een snellere versie staat ook nog in de planning.

Wat vindt u van dit model? Reageer hieronder!

Meer nieuwsartikelen