Euro E-bike betreedt markt

7 jaar geleden
Het deelnemersveld aanbieders van elektrische fietsen wordt in de Benelux en Duitsland vergroot met de komst van Euro E-Bike. Na anderhalf jaar voorbereiding zijn ze klaar voor de lancering van JMS e-bikes.

JMS staat voor Joint Modified Series. Volgens de brochure worden deze fietsen “ontwikkeld en gebouwd in permanente samenwerking met de distributeurs en dealers in Zweden, Frankrijk, Duitsland en Nederland.”

De collectie bestaat uit zeven modellen: drie Tour Bikes, twee Sport Bikes en twee Vouw Bikes.

De dagelijkse leiding van Euro E-Bike is in handen van Gerard Teunis. Johan Overweg is als adviseur aan Euro E-Bike verbonden en hij laat weten dat de onderneming werkt met directe steun van de Chinese/Taiwanese fabriek.

“In Nederland zijn veel bedrijven die in de markt van elektrische fietsen springen, maar ook weer snel vertrokken zijn. Dat is bij ons wel anders, want de fabriek is zelf mede-aandeelhouder. Dat geeft aan dat ze het serieus willen aanpakken.”

Volgens Overweg is JMS een nieuw merk voor Nederland, maar heeft het zich in het buitenland al bewezen. “In Zweden zijn we zelfs marktleider en in Frankrijk doen we het ook erg goed.”

Overweg zegt dat de JMS collectie zich in het hogere segment begeeft en een prijsrange kent van € 1600,- tot € 2000,-. De fietsen die in andere Europese landen op de markt gebracht zijn, worden ook hier leverbaar. “In sommige gevallen met aanpassingen voor de lokale markt. Zo zullen de toerfietsen voor de Benelux standaard uitgerust worden met 36V/12Ah accu’s,” aldus Overweg.

Euro E-Bike richt zich met de collectie niet alleen op ouderen, maar ook op een jongere gebruikersdoelgroep. Zeker met de sportieve modellen.

Overweg zegt in de distributie uitsluitend voor de vakhandel te kiezen. “We willen niet van twee walletjes eten en zullen dus ook niet via eigen winkels of internet gaan verkopen.  We willen in 2012 persoonlijke gesprekken met dealers aan gaan om ze te overtuigen van JMS.”

Op de komende FietsVAK zal Euro E-Bike niet van de partij zijn. “De beurs was al uitverkocht, dus we konden geen stand meer krijgen. Van de andere kant vinden we dat niet zo heel erg, want de gesprekken die wij met dealers willen voeren, kan je beter persoonlijk doen in alle rust dan in de hectiek van een beurs,” zegt Overweg.

Euro E-Bike is gevestigd in Zwolle en heeft een magazijn in Hardenberg, van waaruit de fietsen per direct leverbaar zijn.

Bron: Fietsmarkt.nl

Meer nieuwsartikelen