Financiering voor magneetfietslamp

7 jaar geleden
De Duitse uitvinder Dirk Strothmann heeft deze week via crowdfundingsite Kickstarter een financiering van 76.000 dollar gekregen voor een nieuw soort fietslamp, de Magnic Light.

De Magnic Light heeft geen batterij of dynamo en maakt geen direct contact met het wiel, maar werkt met een magneetsysteem. Daardoor kan je lichter blijven trappen. “Bovendien geeft hij veel meer licht dan dynamolampen,” zegt Strothmann. “De Magnic Light genereert energie uit de zogeheten wervelstromen, veroorzaakt door de draaiing van het metalen wiel langs de ingebouwde magneet.”

Leuk extraatje is dat het achterlicht harder gaat branden als je remt, net als bij auto’s. Strothmann beweert dat zijn Magnic Light milieuvriendelijker doordat er geen batterijen in zitten. “De Magnic Light werkt met de meeste fietsen met alle soorten metalen wielen. Het lampje is op korte afstand van het wiel te bevestigen aan een stang of aan een deel van de rem. Sneeuw en modder tasten de werking niet aan. Ik heb ook lange afstanden getest en fietste met de lamp aan ’s nachts naar de Nederlandse grens.”

Strothmann was met zijn noviteit ook op de Taipei Cycle Show. “Hoewel bijna niemand wist dat ik op Taipei Cycle zou zijn, leek het of meer en meer mensen kwamen kijken in de stand van TIMAC, onze distributeur in Taiwan. Daar vertelde iemand me dat, in zijn ogen, Magnic Licht de belangrijkste noviteit van Taipei Cycle was. Dit voelde als een mooi maar overdreven compliment, maar later hoorde ik dit keer op keer. Dus, waar of niet, het is in ieder geval zeer bemoedigend,” aldus Strothman op zijn Facebook-pagina.

De levering start pas in september. Op Kickstarter, een website voor nieuwe creatieve uitvindingen, staat de koplamp nu te koop voor € 100,- en het achterlicht voor een prijs van € 65,-.

Zie de werking:

httpvh://youtu.be/BzWfAQIEejY

Bron: Fietsmarkt

Meer nieuwsartikelen