Geen E-BikeXperience dit jaar

7 jaar geleden
Afgelopen week liet VNU Exhibitions weten E-BikeXperience niet meer in de huidige vorm te zullen organiseren voor 2012. Ook de vormgenomen alternatief gaan niet door omdat daar te weinig draagvlak voor is.

“We hebben onder de deelnemers en potentiële deelnemers de interesse gepeild voor een E-bike paviljoen tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs,” laat project manager Cecile van Hattem weten.

“Helaas bestond hier te weinig animo voor om een kwalitatief paviljoen te kunnen realiseren. Het uitgangspunt van minimaal 10 deelnemers met verschillende merken E-bikes, is niet behaald en VNU Exhibitions ziet er dan ook van af om dit paviljoen te organiseren.”

Daarnaast heeft VNU Exhibitions de mogelijkheden onderzocht voor een vak-event naast Bike MOTION Benelux. De behoefte vanuit de markt om zich te presenteren bij de vakbezoekers van Bike MOTION Benelux is volgens Van Hattem zeker aanwezig.

“Maar om op korte termijn een goed event neer te zetten, waar zowel de deelnemers als ook VNU Exhibitions tevreden over kunnen zijn bleek niet haalbaar. VNU Exhibitions beraadt zich voor de toekomst betreffende het segment E-bike.”

Het afblazen van E-BikeXperience heeft verder geen effect op Bike MOTION Benelux, de beurs waaruit het evenement ontstaan is.

“Uiteraard zal Bike MOTION Benelux in haar volle glorie doorgezet worden van 12 tot en met 15 oktober a.s. De beurs is voor bijna 95% volgeboekt en zal ook een aantal nieuwe merken presenteren. We verwachten ruim 28.000 sportieve fietsers op de beurs te kunnen verwelkomen.”

Bron: fietsmarkt.nl

Meer nieuwsartikelen