Gepida komt met smartphone app

7 jaar geleden

Het Hongaarse merk Gepida werkt momenteel aan de ontwikkeling van een app voor de iPhone en Android smartphones. De app is te koppelen aan de elektrische fiets. Met de app is het bijvoorbeeld mogelijk om de hartslag van de bestuurder te meten en weer te geven op je eigen smartphone. De smartphone is ook op te laden via de accu van de elektrische fietsen. De smartphone is te plaatsen in een houder op het stuur. Je smartphone is beschermd tegen water en vuil door middel van een hoes die om het toestel heen valt. De besturing van het toestel met de elektrische zal via bluetooth tot stand worden gebracht.

App op eigen smartphone
Op de Euro Bike beurs in Friedrichshafen werd de app gepresenteerd. Op je eigen toestel met de geinstalleerde app kan je bijvoorbeeld de huidige snelheid, gemiddelde snelheid, topsnelheid, kilometerstand en vele andere informatie zien.

Hartslag in combinatie met elektrisch fietsen
De smartphone kan je koppelen met een hartslagband. Deze band zal draadloos verbinding zoeken via bluetooth met de smartphone. De puls zal worden weergegeven op het display van de smartphone. De elektrische fiets van Gepida zal automatisch de juiste ondersteuning geven aan de hand van de gemeten hartslagmeting.

Routes delen met vrienden
Daarnaast kan je via de app zien hoever je gefietst hebt en kan je je routes gemakkelijk delen met vrienden op Facebook en andere Social Media kanalen.

Artsen krijgen toegang tot de gegevens
De aanpak van Gepida gaat zelfs nog verder in deze smartphone app. De gegevens van de fietser kunnen zelfs uitgelezen worden door bijvoorbeeld uw behandelend arts. De opgeslagen data na een fietstocht/training kunnen direct door de behandelend arts worden uitgelezen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een revalidatie verblijf.

De Apps voor de iPhone en Android zijn jaar in de App Store of Google Play store gratis te downloaden. Voor medisch gebruik van de gegevens voor artsen zal er een ​​betaalde versie volgen.

Meer nieuwsartikelen