Innovatief nieuw aandrijfsysteem E-bikes ( nu met filmpje ! )

Of het door elektrische fietsmerken op grote schaal gebruikt gaat worden is nog onduidelijk. Maar een feit is dat Protanium op de Eurobike show, een grote fietsbeurs in Duitsland, een zeer innovatief aandrijfsysteem lanceert voor elektrische fietsen.

Protanium lanceert een systeem waar de motor een deel is van de aandrijfas. Dit betekent dat elektrische fietsen uitgerust met het Protanium motorisch systeem niet meer beschikken over een ketting. De pedalen zullen een aantal tandwielen in de as aansturen die het achterwiel laat draaien door middel van extra versnellingen.

httpvh://youtu.be/kDAfvgAuh48

Cardanas niet nieuw
Cardanaandrijving voor fietsen is niet nieuw. Ondanks de gunstige eigenschappen dat het een onderhoudsvrij en schoon systeem zou zijn, is het nog nooit op grote schaal gebruikt in de reguliere fietsen. Dit komt vooral door transmissie verliezen. Echter, door de geïntegreerde krachtige elektromotor kunnen deze gecompenseerd worden. Dit is precies wat de Protanium motor biedt.

Piek vermogen en koppel
De ingebouwde 250 W – 36V motor is in staat om een ​​540 W piekvermogen en maximale koppel tot 63Nm te leveren. Deze mogelijkheden worden bereikt door een geïntegreerd versnellingssysteem. In het systeem zitten twee sensoren, namelijk één snelheidssensor en één koppel sensor. Volgens Protanium: “Dit betekent dat de E-bike zal verschijnen zonder al teveel kabels. Het biedt ook fietsfabrikanten een eenvoudige en snelle montage.

Innovatief nieuw aandrijfsysteem E-bikes ( nu met filmpje ! ) was last modified: augustus 21st, 2012 by Redactie
Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook