Marktgroei door E-bikes in Duitsland

7 jaar geleden

Dankzij de groeiende populariteit van E-bikes, besteden ook onze Oosterburen elk jaar steeds meer geld aan fietsen. Volgens de verkoopstatistieken van 2011, gepubliceerd door de brancheorganisatie ‘Zweirad Industrie Verband’ (ZIV) steeg de totale omzet met 8,8% naar bijna € 2 miljard.

In 2011 werden er ongeveer 4,05 miljoen fietsen en E-bikes verkocht, een stijging van 1,1% ten opzichte van 2010, zeggen de ZIV statistieken. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 495 ,- per fiets, blijft de verkoop ieder jaar weer stijgen.

Marktvolume 2011
“De belangrijkste reden voor de groeiende gemiddelde verkoopprijs is het gestaag toenemende deel van de duurdere elektrische fietsen”, aldus Siegfried Neuberger, General Manager ZIV. In 2010 bedroeg het totale marktvolume van elektrische fietsen  zo’n 200.000 eenheden, terwijl in 2011 circa 310.000 elektrische fietsen werden verkocht.

“Fietsen in het algemeen is op dit moment erg populair in Duitsland. Veel mensen pakken steeds vaker hun fiets voor woon-werkverkeer, voor de boodschappen en natuurlijk voor ontspanning. In Duitsland rijden nu meer dan 70 miljoen fietsen rond.”

Eén van de twee elektrische fietsmotoren afkomstig uit Europa
“De bewustzijn van kwaliteit van de Duitse consument wordt ook weerspiegeld door het relatief kleine marktaandeel van de ingevoerde fietsen. Met 52,8% van alle invoer, oftewel één op de twee fietsen is afkomstig uit Europa. Daarom zijn de vooruitzichten voor de Duitse fietsmarkt en onderdelen/accessoires industrie positief “, zei Neuberger.

Bron: Bike-eu.com

Meer nieuwsartikelen