New York Pizza bezorgd met Sparta e-bikes

New York Pizza gaat de helft van alle maaltijden bezorgen per elektrische fiets. Op verzoek van de pizzaketen heeft fietsenproducent Sparta een elektrische fiets ontwikkeld, waarmee de koeriers gaan bezorgen in de ‘golden mile’, zo’n 2 kilometer rondom elke vestiging.

De nieuwe fiets wordt gelanceerd op de Fiets vakbeurs ‘Fietsvak’ in de RAI op 30 januari. New York Pizza gaat ervan uit dat de nieuwe fietskoeriers per jaar bijna 800.000 ritten zullen maken. Naar verwachting worden daarmee 300 pizzabrommers overbodig, die zullen worden vervangen door fietsen.

Volgens New York Pizza directeur Philippe Vorst is de bezorging van maaltijden met elektrische fietsen uniek in de wereld. “Dit is een positieve ontwikkeling voor het milieu. Al zijn de pizzabrommers geluidsarm en snelheid begrensd, milieutechnisch kunnen ze niet op tegen een fiets. Die maken helemaal geen geluid, gebruiken geen benzine en stoten dus ook geen schadelijke gassen uit. En de energie die de fiets gebruikt is maar een fractie van die van een brommer. Ik verwacht en hoop dat de hele branche gaat volgen.”

De introductie van milieuvriendelijke fietsen past in het streven van New York Pizza maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het sluit aan bij de gezonde koers die begon met het uitbannen van geur-, kleur- en smaakstoffen en de recente introductie van een biologische pizzabodem.

Bron: Fietsmarkt.nl

New York Pizza bezorgd met Sparta e-bikes was last modified: januari 26th, 2012 by Redactie
Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook