Nieuw eBike-systeem van Bosch biedt groter bereik

Nieuw eBike-systeem van Bosch biedt groter bereik en extra wandelhulpmodus

Anderlecht, 22 oktober 2012 – Het nieuwe eBike-systeem van Bosch is het neusje van de zalm. Het bestaat uit de Intuvia-boordcomputer en een 400 Wh PowerPack 400-accu. De PowerPack 400 weegt 2,6 kilogram, net iets meer dan de PowerPack 300, maar is even compact en heeft een rijbereik dat tot 30 procent groter is. Het PowerPack kan zowel op het frame als aan de bagagedrager worden vastgemaakt en heeft maximaal drie en een half uur nodig om volledig op te laden. Met behulp van de nieuwe, stille acculader wordt 80 procent van de laadcapaciteit al bereikt na twee en een half uur.

Intuvia is de nieuwe generatie eBike boordcomputers. Zoals de naam al aangeeft is deze “contactsleutel” van de Bosch eBike-aandrijving intuïtief in gebruik. De fietser krijgt eenvoudig en snel toegang tot een waaier van informatie en functies. Via de Intuvia controle-unit, aangesloten op het stuur, kan de eBiker kiezen uit vijf mogelijkheden: Eco, Tour, Sport, Turbo, Off en de sinds kort beschikbare wandelhulpmodus.

“Elektromobiliteit beweegt en motiveert mensen op veel verschillende manieren”, zegt Claus Fleischer, hoofd van de productdivisie eBike Systems van Bosch. “Dat geldt ook voor ons als bedrijf. Mobiliteit is altijd al de kern geweest van waar Bosch mee bezig is. En wij geloven dat e-mobiliteit voor tweewielers een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van een milieuvriendelijk en zuinig vervoer. Als technologiebedrijf kunnen wij onze knowhow inzetten voor de ontwikkeling en het gebruik van elektrische aandrijfsystemen.”

Nieuw eBike-systeem van Bosch biedt groter bereik was last modified: oktober 29th, 2012 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. beuwsaert
  beuwsaert 4 september, 2017, 22:13

  waarom heeft de boordcomputer van de fiets geen bereik aan ?

  Reply this comment
 2. Alain
  Alain 29 juni, 2014, 22:42

  Ik heb mijn bleu label charger met nuvinci nu 2 weken en 800km. Gewoon fanntastisch, fietsen heeft gewoon een nieuwe dimensie.

  Reply this comment
 3. Liesbeth
  Liesbeth 12 juni, 2014, 13:51

  Wie heeft er ervaring met de Batavus Garda e go van 2013, met middenmoter van Bosch, heb er net een korte proefrit op gemaakt en vond hem lekker rijden met goede ondersteuning. Vond de fiets ook niet erg lawaaiig, heg echter alleen in het dorp gefietst.
  Wie heeft ervaring met deze lekker rijdende fiets? Graag een reactie alvast bedankt.
  Liesbeth, 12 juni.

  Reply this comment
 4. Rien
  Rien 5 juni, 2014, 16:03

  Wij hebben 2 Hercules Roberta 7 copm met de Bosch middenmoter Active Line ook wij vinden het geluid wat hij produceert heel irritant en vragen ons af wat we hier mee kunnen

  Reply this comment
 5. Mario
  Mario 11 mei, 2014, 19:14

  Heb 1 1/2 jaar geleden een Merida gekocht met Bosch,288 kWh accu, in het begin was de actieradius ongeveer 110 km in stand tour 2, ineens na een paar honderd km begon alles raar te doen, reikwijdte nog maar 75 km en de afstand die de computer aangeeft klopt niet,volledig opgeladen geeft hij soms 75 dan weer bijv. 45 km aan om onder het rijden plots naar boven of naar onderen te springen,soms op een ritje van 13 km is die 40 km gezakt in reikwijdte. Ik heb de fiets gekocht voor woon-werkverkeer maar ben de laatste weken al 2 x onderweg met lege accu te komen zitten.
  Ben de fiets al 1 x 3 weken en 1 x 2 1/2 week kwijt geweest,heb nu nieuwe accu gekregen van 300 kWh maar er is geen verschil.
  De dealer kan niet meer doen,heeft de fiets al geupdate maar ook dat helpt niet. Ik ga nu een aangetekende brief schrijven omdat binnenkort de garantie afloopt. Weet iemand raad a.u.b.? Voor de rest rijd de fiets geweldig.

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook