Nieuw eBike-systeem van Bosch biedt groter bereik

6 jaar geleden

Nieuw eBike-systeem van Bosch biedt groter bereik en extra wandelhulpmodus

Anderlecht, 22 oktober 2012 – Het nieuwe eBike-systeem van Bosch is het neusje van de zalm. Het bestaat uit de Intuvia-boordcomputer en een 400 Wh PowerPack 400-accu. De PowerPack 400 weegt 2,6 kilogram, net iets meer dan de PowerPack 300, maar is even compact en heeft een rijbereik dat tot 30 procent groter is. Het PowerPack kan zowel op het frame als aan de bagagedrager worden vastgemaakt en heeft maximaal drie en een half uur nodig om volledig op te laden. Met behulp van de nieuwe, stille acculader wordt 80 procent van de laadcapaciteit al bereikt na twee en een half uur.

Intuvia is de nieuwe generatie eBike boordcomputers. Zoals de naam al aangeeft is deze “contactsleutel” van de Bosch eBike-aandrijving intuïtief in gebruik. De fietser krijgt eenvoudig en snel toegang tot een waaier van informatie en functies. Via de Intuvia controle-unit, aangesloten op het stuur, kan de eBiker kiezen uit vijf mogelijkheden: Eco, Tour, Sport, Turbo, Off en de sinds kort beschikbare wandelhulpmodus.

“Elektromobiliteit beweegt en motiveert mensen op veel verschillende manieren”, zegt Claus Fleischer, hoofd van de productdivisie eBike Systems van Bosch. “Dat geldt ook voor ons als bedrijf. Mobiliteit is altijd al de kern geweest van waar Bosch mee bezig is. En wij geloven dat e-mobiliteit voor tweewielers een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van een milieuvriendelijk en zuinig vervoer. Als technologiebedrijf kunnen wij onze knowhow inzetten voor de ontwikkeling en het gebruik van elektrische aandrijfsystemen.”

Meer nieuwsartikelen