Nieuwe E-bike modellen

7 jaar geleden

De afgelopen jaren is de verkoop van e-bikes in Europa niet alleen enorm toegenomen, maar ook het aantal merken en modellen is uitgebreid. Bijna alle fabrikanten bieden nu een groot assortiment aan elektrische fietsen.

E-bikes worden de laatste tijd steeds populairder, ook onder een jongere doelgroep. Mede daarom worden de fietsen steeds sportiever. Naast de nieuwe e-mountainbike komen er veel meer designmodellen op de markt in 2012. Denk bijvoorbeeld aan elektrische ligfietsen, stadsfietsen, bakfietsen en tandems.

Vaak is het veel makkelijker om iets op de fiets te doen dan met de auto. Vooral in grote steden. Daarom zijn er voor bijvoorbeeld pizzabestellingen en apotheken speciale e-bikes ontwikkeld. Zij kunnen zo snel hun bestellingen vervoeren. Het is niet alleen makkelijker, maar ook goedkoper om een e-bike te gebruiken.

De technologische vernieuwing van de fietsen is het afgelopen jaar heel snel gegaan. De e-bikes worden lichter en duurzamer en zijn van beter kwaliteit. Ook de accu’s hebben een langere levensduur terwijl de oplaadtijd korter is geworden. Ook de automatische schakeling kent een snelle ontwikkeling.

mogelijk ziet u door de bomen het bos niet meer en weet u niet welke e-bike bij u past? Dan adviseren wij u om naar de Landelijke ElektrischeFietsen.com Opstapdag in Amersfoort te komen om hier diverse merken op één dag uit te testen op het langste testparcours van Nederland!

Bron: Fietsen.123.nl

Meer nieuwsartikelen