Opel toont e-bike RAD e

6 jaar geleden

GENEVE (Zwi) – Autofabrikant Opel laat op de autotentoonstelling van Genève haar elektrische fiets RAD e zien. De futuristisch uitziende RAD e heeft een 250 W sterke elektromotor. Volgens Opel geeft de RAD e 60 tot 145 kilometer elektrische trapondersteuning met een volle accu.

De RAD e van Opel is volgens de autofabrikant de eerste elektrische fiets die gebouwd is volgens dezelfde principes als een auto. Veel van de typische Opel-designtaal is overgenomen, zoals de sterke boemerangvorm, bekend van onder andere de elektrische auto Ampera.

Flexfix fietsendrager van Opel
De RAD e kan volgens Opel voor vrijetijdsdoeleinden worden gebruikt of in omstandigheden waar autorijden beperkt of helemaal niet mogelijk is. Daarom levert Opel ook een fietsendrager voor haar nieuwe SUV Mokka, de FlexFix. De RAD e kan achterop de Opel Mokka vervoerd worden met de FlexFix fietsendrager.

Voorlopg is de RAD e nog een studie, maar de elektrische fiets past wel in Opel’s strategie op gebied van e-mobiliteit. De autofabrikant verwacht dat elektrische fietsen samen met personen en bussen met elektrische aandrijving een steeds grotere rol gaan spelen in stadsvervoerconcepten.

De RAD e markeert daarnaast de 150ste verjaardag van Opel en laat de historie van het merk uit Rüsselsheim herleven, uit de tijd dat de fabriek nog fietsen bouwde.

Bron: Tweewieler.nl

Meer nieuwsartikelen