Spijkstaal gaat ook E-bikes leveren

7 jaar geleden
Spijkstaal Elektro, bekend van o.a. de elektrische melkwagen en SRV-wagens, wil door middel van elektrisch vervoer, waaronder ook fietsen en scooters, het straatbeeld weer gaan bepalen.

Dat bleek tijdens de lancering van de nieuwe lijn Consumenten Mobiliteit. Spijkstaal Elektro, opgericht in 1938, heeft jarenlang het straatbeeld bepaald met de elektrische melkwagen en de SRV-wagen.

Tegenwoordig zijn zij uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van elektrisch, horizontaal transport en professioneel binnenstedelijk vervoer. Spijkstaal onderscheidt op dit moment 4 divisies: Industriële Mobiliteit, Passagiers Mobiliteit, Stadsdistributie en Consumenten Mobiliteit.


In de afgelopen maanden heeft een uitvoerige leveranciers- en productselectie plaats gevonden, met als doel een compleet portfolio te kunnen bieden op het gebied van kwalitatief hoogwaardige, elektrische mobiliteit,” zegt commercieel manager Chiel den Dunnen.

Tijdens de lancering in Spijkenisse bleek dat Spijkstaal, binnen de Benelux, exclusief importeur is voor het productportfolio van:
Niemeyer GmbH (Egret One)
DK City (Db0, DbX en stadsfiets)
Italwin (Italwin & Ducati elektrische fietsen)
Grecav (Electric Urban Vehicle, stadsauto)
Smith EV  (Edison & Newton)

Wat betreft de elektrische fietsen en scooters zoekt Spijkstaal samenwerking met lokale dealers. “De elektrische fietsen van Ducati werden al wel verkocht door de motordealers, maar dat was minimaal. Dat ging om enkele fietsen,” zegt Den Dunnen.

“De DbO vouwfiets is een Taiwanees product waarvan wij nu de exclusieve import hebben. Die fiets heeft al heel wat designprijzen gewonnen.”

De samenwerking met de genoemde leveranciers ligt volgens Den Dunnen in lijn met Spijkstaal’s ingezette strategie om het vizier van ‘volledig productie georiënteerd’ te transformeren naar ‘assemblage georiënteerd’ ondernemen.

De handelsproducten zullen geschaard worden onder de noemer “By Spijkstaal” waarvan nu ook een aparte website online is.

Bron: Fietsmarkt.com

Meer nieuwsartikelen