Veel innovaties op elektrisch fiets gebied

7 jaar geleden

In 2013 zullen een tal van bedrijven met diverse productinnovaties op het gebied van elektrische fietsen op de markt komen. Op de EUROBIKE beurs in Duitsland tonen deze nieuwkomers hun nieuwe innovaties.

Met verschillende nieuwe typen aandrijfsystemen en nieuwe producenten op de markt wijzen deze tekenen op een aanzienlijke groei van de elektrische fiets markt volgend jaar.

Nieuwe spelers op de markt
Het aantal aandrijfsystemen die op dit moment verkrijgbaar zijn zijn gemakkelijk op één hand te tellen. In 2013 zullen meer handen nodig zijn. Een voorbeeld hiervan is AEG, deze nieuwe speler zal de markt in 2013 gaan betreden met hun nieuw geïntroduceerde aandrijfsysteem.

Het Taiwanese bedrijf TranzX, dat nu al één van de belangrijkste producenten is voor de motoren die in het voorwiel zijn bevestigd, heeft aangegeven om nu ook motoren te ontwikkelen die in het midden van de fiets bevestigd zullen worden. Het nieuwe systeem is verkrijgbaar in twee modellen en heeft een bereik van maximaal 120 kilometer.

Van het midden naar achteren
Hoewel de elektrische fietsen met een centraal gemonteerde motor hard groeit, zijn er ook fabrikanten die juist inzetten op een motor in het achterwiel. Bijvoorbeeld, het Japanse bedrijf Panasonic, dat op dit moment midden motoren levert voor diverse merken, gaat nu ook motoren leveren die in het achterwiel van de fiets bevestigd zullen worden. Dit zullen zij onder andere in de fietsen van KTM introduceren.

Derby Cycle is een andere fabrikant die traditioneel gebruik maakt van centraal geplaatste motoren. Deze zullen in 2013 ook achterwiel aangedreven motoren op de markt brengen. Dit bedrijf, dat de merken Kalkhoff, Raleigh en Focus motoren levert, breidt haar eigen gamma van motoren uit naar het nieuwe achterwiel aangedreven systeem Xion, deze motor zal vooral gebruikt gaan worden in elektrische sportfietsen.

Kabels in plaats van kettingen
Het Koreaanse bedrijf Mando zal een compleet nieuwe aandrijving introduceren. Deze nieuwe aandrijving zal niet onopgemerkt blijven, er zijn geen zichtbare middelen van krachtoverbrenging van de trapas naar het achterwiel zoals een riem of ketting.

De sleutel tot dit raadsel is een generator dat in de trapas is weggewerkt, deze voed een batterij dat in het achterwiel zit bevestigd. De gebruiker van dit systeem moet nog wel trappen om een gewenste ondersteuning te verkrijgen, de kracht wat op de pedalen wordt gezet zal worden berekend en worden omgezet naar de juiste ondersteuning. Sommige deskundigen zijn van mening dat deze aandrijftechnologie de toekomst is voor de elektrische fiets.

Heeft u interesse om al deze nieuwe technologieën zelf te bewonderen? Deze worden allen op 1 september op EUROBIKE in Friedichshafen (DE) getoond.

Bron: bike-eu.com

Meer nieuwsartikelen