Vooral middelbare vrouwen kopen elektrische fiets

6 jaar geleden
Niet de bejaarden, maar vrouwen tussen 46 en 60 jaar zijn de grootste afnemers van de elektrische fiets. Dat meldt kenniscentrum Fietsberaad.

Volgens onderzoek van Fietsberaad heeft nu 10 procent van de 60-plussers een elektrische fiets. Bij de groep vrouwen van middelbare leeftijd (46-60 jaar) ligt bezit van e-fietsen zelfs nog wat hoger, namelijk op 13 procent (PDF). Hun mannelijke leeftijdgenoten laten de elektrische fiets nog liggen: daar rijdt maar 7 procent op een e-bike.

“Ik vermoed dat vrouwen sneller ervaren dat hun spierkracht afneemt”, verklaart onderzoeker Otto van Boggelen in De Telegraaf dat verschil. “Zij fietsen dan liever niet meer, maar met de elektrische fiets stappen ze weer massaal op.” Hij vermoedt dat mannen niet graag toegeven dat ze hulp nodig hebben bij het fietsen.

Op een elektrische fiets wordt gemiddeld 31 kilometer per week gefietst. Dat is veel meer dan op een gewone fiets: daar is het gemiddelde 18 kilometer. Volgens het onderzoek rijdt een e-fietser gemiddeld 18,7 kilometer/uur.

Bron: RTL.nl

Meer nieuwsartikelen