ANWB test 10 elektrische vouwfietsen

Vouwfietsen met trapondersteuning zijn voor oude mensen die zelf nauwelijks meer kunnen fietsen. Wie dat denkt, heeft het mis! Elektrische vouwfietsen zijn handig, modern en leveren veel extra fietsplezier. Waterkampioen van ANWB heeft 10 elektrische vouwfietsen getest. Bekijk hieronder de complete test en de conclusie.

De volgende elektrische vouwfietsen zijn getest:
– Crossfold FE16
– E-4motion mini
– Eco Traveller N3
– Nimoto Handy
– Qwic Smart-E4
– Silentforce SF 0201
– Sparta Fold-E
– Storm
– Thorbike Compact
– Travel-Bike

Bekijk een impressie van de test:

De complete test is te vinden op de testoverzicht pagina.

Conclusie elektrische vouwfietsen
Vouwfietsen met trapondersteuning zijn voor oude mensen die zelf nauwelijks meer kunnen fietsen. Wie dat denkt, heeft het mis! Elektrische vouwfietsen zijn handig, modern en leveren veel fietsplezier. Waterkampioen heeft 10 elektrische vouwfietsen getest.

Elektrische vouwfietsen-Crossfold FE16Op het thema ‘vouwfiets met trapondersteuning’ blijken heel wat variaties te vinden. Sommige zijn goed of zelfs heel goed, anderen duidelijk minder en daarmee feitelijk overbodig. Voor iedere portemonnee is wel een elektrische vouwfiets te vinden, tenminste: als daar minimaal 800 euro in zit. Want daarvoor koop je bijvoorbeeld de zeer kleine E-4motion Mini. Geen fiets om de hele dag op te zitten, maar uitstekend geschikt voor een kort tochtje of een boodschap. En, heel belangrijk: hij past ook in een Kolibri 560 en daarin staat hij alleen. Voor net geen 900 euro koop je de Nimoto Handy, een fiets die van ons het predicaat ‘Voordelige keus’ krijgt. Een prima fiets die alles doet wat je van hem mag verwachten, zonder grote minpunten. Het kan natuurlijk altijd beter, maar dan ga je al snel naar de 1.399 euro, waarvoor je de Eco Traveller kunt aanschaffen. Dan heb je wel een hele goede vouwfiets, degelijk en met een rijke uitrusting. Eigenlijk hoort de Thorbike daar nog tussen, een stoere 999 euro kostende fiets die het best goed doet.

Minder bekoren

Voor we naar de toppers gaan, de producten die ons minder konden bekoren. Om te beginnen de Travel-Bike. Deze fiets is de goedkoopste in deze test, maar verliest het op rijeigenschappen. Met name de trapondersteuning presteerde onder de maat. De Storm heeft als grootste probleem de Nimoto die op alle punten net even beter scoort en toch bijna evenveel kost. De Silentforce heeft ditzelfde met de Eco, hij kan die concurrentie simpelweg niet aan.

De toppers
De toppers in deze test kosten ook het meest, 1.549 euro voor de uitstekende Qwic en 1.495 euro voor de uiteindelijke testwinnaar, de Crossfold. Deze FE16 is een goed functionerende elektrische vouwfiets met een oorspronkelijk ontwerp. Hij rijdt fijn, zeker met het gashendeltje, vouwt in en uit als de beste en is mooi gemaakt. Door het slimme vouwsysteem houd je een plat pakket over, dat wel langer is dan de andere, maar aan boord van veel schepen makkelijker is op te bergen.

» Bekijk de testresultaten in tabel.

Bron: ANWBWatersport.nl
ANWB test 10 elektrische vouwfietsen was last modified: mei 15th, 2013 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. Marc
  Marc 12 januari, 2014, 14:48

  Verrassend dat in deze test de Bizobike E-motion niet is opgenomen. Ik heb zelf nu drie weken deze fiets en ik moet zeggen: ik ben heel blij ermee! De Bizobike fiets als een grote stadsfiets (vind hem zelfs beter fietsen dan mijn Sparta.) Het rijgedrag is ronduit super. Stevig ook. De ondersteuning en de autonomie is heel goed. Heb er al een kleine 60 km mee kunnen fietsen en de batterij was nog niet helemaal leeg.

  Nadeel is dat de Bizobike niet heel compact is in opgebouwde toestand al is het wel te doen op tram of trein.

  Echte aanrader!

  Reply this comment
 2. Anne V
  Anne V 18 juli, 2013, 09:15

  Enige tijd terug kwam ik op dit artikel. Toch handig dat er dergelijke testen bestaan omdat het wel lastig kiezen is tussen het aanbod elektrische fietsen. Zelf ben ik een aantal fietsen uit gaan testen en alle fietsen die ik getest heb hadden zowel voor- als nadelen. Toch kwam ook voor mij de Crossfold als winnaar eruit. Vervolgens heb ik de fiets online besteld en ik ben er erg blij mee. Zeker een aanrader!

  Reply this comment
 3. Simon
  Simon 2 juli, 2013, 02:25

  Ik heb zelf een Crossfold aangeschaft n.a.v. dit artikel. Was al een tijdje op zoek. Na een testrit bij mij thuis (gratis) was ik meteen verkocht. Geweldige uitvinding met een mooi stoer ontwerp! Bent u op zoek naar een elektrische vouwfiets, kan ik de Crossfold echt aanraden. Maak wel zoals ik gebruik van de gratis testrit. Dan weet je namelijk zeker of ie bevalt.

  gr. Simon B

  Reply this comment
 4. Henk
  Henk 27 mei, 2013, 09:05

  Ik heb zelf een elektrische vouwfiets en het is een aanrader hoor! Ideaal voor op de boot of mee in de caravan.

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook