Bosch kondigt nieuwe lijnen 2014 aan

Bosch eBike systeem 2014 Performance lijn

Bosch eBike System introduceert de nieuwe generatie van zijn e-bike systemen. Twee nieuwe lijnen geven aanvulling op het bestaande aandrijfsysteem Classic +. De nieuwe lijnen worden aangeduid met de namen; Active en de Performance lijn.

Bosch zal de lijnen officieel lanceren op Eurobike 2013, een grote Duitse fietsbeurs. De performance lijn is ontworpen voor het sportief en krachtig rijden, terwijl de Active lijn zich onderscheid door een harmonieus op elkaar afgestemd en gedoseerde ondersteuning.

De nieuwe lijnen beschikken onder meer over een geavanceerde sensor voor een trillingsvrije en stille aandrijving. Daarnaast hebben de systemen een betere afstemming van componenten voor grotere afstanden. Bosch blijft trouw aan zijn bestaande accu’s, type 300 en de meer krachtige power pack 400. Ook blijven de in 2012 geïntroduceerde boordcomputer / bedieningspaneel Intuvia op diverse merken elektrische fietsen aanwezig.

Performance Line voor sportieve uitstapjes
Het Bosch-systeem met de nieuwe performance lijn wil een goede indruk maken bij bijvoorbeeld het versnellen in heuvelachtige omgevingen. De aandrijfmotor is uitgevoerd in een versie die 25 km/h ondersteuning geeft en de snelle uitvoering met een maximale snelheid van 45 km/h. Op het frame is de accupack bevestigd zoals we dat gewend zijn bij de elektrische fietsen die zijn uitgevoerd met een Bosch systeem.

Harmonische Active lijn
De doelgroep voor de Active lijn zijn mensen die zich zich over lange afstanden willen verplaatsen, of gewoon meer mobiliteit in het dagelijks leven willen.

Geoptimaliseerde aandrijving met nieuwe sensoren
Een snelle verwerking van de sensor signalen maken de precieze motorische controle mogelijk, een ander voordeel is dat het systeem ook trillingsvrij en stil is. Een kleinere kettingring die bestand is tegen hevige trillingen die worden veroorzaakt door hobbelige wegen. De nieuwe aandrijving zorgt voor een ideale ondersteuning.

Bosch eBike systeem 2014 Active lijn

Geoptimaliseerd bereik en handige extra’s
Bosch geeft zelf het volgende aan: ‘De ideale balans tussen prestaties en bereik.’ De Power Packs 300 en 400 moeten gemakkelijker zijn te plaatsen en te verwijderen. De accu moet ook in de fiets gemakkelijk zijn te laden. Een speciale laadstekker met beschermkap geeft extra veiligheid tijdens het opladen. De acculader wordt gekenmerkt door compactheid en het lichte gewicht.

Intuvia computer in nieuw design
De computer heeft ook een make-over gekregen met een nieuwe kleur. De computer is uitgevoerd in een antraciet kleur, deze is zowel voor de Performance als de Active lijn beschikbaar. Met het Intuvia systeem zijn preciezere afstand metingen mogelijk. Op de nieuwe computers is ook een USB-poort aanwezig waaraan u externe hardware kunt laden zoals smartphones of een navigatiesysteem.

Bosch kondigt nieuwe lijnen 2014 aan was last modified: augustus 6th, 2013 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. J. Posthumus
  J. Posthumus 23 april, 2014, 10:04

  Wacht nu al weer meer dan 2 weken op mijn derde display. Gedeeltelijk vielen de streepjes weg zodat de aanduidingen niet meer goed zichtbaar waren. Vernomen dat de fietsenwinkel er al weer 8 in bestelling heeft.Dit geeft mij weinig vertrouwen in het systeem. Verder dat de service niet ver genoeg gaat. Ik heb een elektrische fiets gekocht maar in de 2 jaar dat ik hem heb heeft hij weken in de schuur gestaan omdat ik geen vervangend display kreeg. Zijn er meer problemen met de display’s?

  Reply this comment
 2. Jan Arie
  Jan Arie 16 maart, 2014, 21:34

  Middenmotor geeft wel meer kracht op tandwielen, dus ook op de ketting en dus meer slijtage. Hoeveel meer? Volgens de geleerden zijn de krachten vergelijkbaar met die van een geroutineerde wielrenner. Maar iedere ketting moet worden gesmeerd en daar ontbreekt het volgens mij vaak aan bij mensen die over de ketting klagen! Je auto krijgt toch ook een beurt….Ik heb na vier maanden en 3.750 km de ketting vervangen en preventief het aandrijfwiel (Panasonic). Kosten al met al? Pfffffft, dat kostte een vermogen zeg! €0,01/km…. Veel fietsers zullen dus niet meer dan eenmaal per jaar de ketting hoeven te vervangen, wellicht nog minder.

  De voordelen van de middenmotor zijn dusdanig dat ik nooit voor een andere aandrijfvorm zou kiezen.

  Wat de prijzen van fietsen betreft: kijk vooral eens naar de componenten. De fiets bestaat uit meer dan alleen de aandrijving! Frame, vering, banden, remmen etc. Als er goedkope onderdelen opzitten dan is de prijs uiteraard (fors) lager. Maar of je fietsplezier omgekeerd evenredig is met die lagere prijs dat vraag ik me af. Test het goed uit zou ik zeggen, je doet immers gauw 5-10 jaar met een pedelec (of zullen we hem maar allemaal E-bike noemen).

  Overjarig is al helemaal een flinke korting. OPGELET: is de bijgeleverde accu ook overjarig? Elke accu, ook fietsaccus, gaan door veroudering achteruit in capaciteit. Hou daar dan wel rekening mee met de eventuele kortingsactie.

  Reply this comment
 3. melody
  melody 16 maart, 2014, 00:27

  middenmotoren vreten absoluut niet meer kettingen en tandwielen dan andere systemen en koga sparta en trek zijn misschien topmerken maar daar betaal je ook flink meer voor terwijl je bij een goedkoper merk met het bosch systeem dezelfde kwaliteit krijgt , en het maakt weinig uit of je nu voor het model uit 2013 kiest of de nieuwe motor uit 2014 .
  alleen de vormgeving is anders van de motor , er zijn al berichten op internet dat de vorige serie motoren van bosch al 110.000 km gelopen hebben zonder problemen , dat moeten de nieuwe motoren nog maar bewijzen , accu gaat ongeveer 40.000 km mee is ook al bewezen .
  kettingvreten komt alleen voor bij het panasonic systeem .

  Reply this comment
 4. colonne ronald
  colonne ronald 8 februari, 2014, 17:10

  Middenmotoren vreten kettingen en tandwielen !!!!
  naafmotor in achterwiel met trapkrachtsensor is volgens mij het minst onderhoudsintensief , bv de panasonic naafmotor met trapkrachtsensor aan de trapas .

  Reply this comment
 5. Peter
  Peter 5 februari, 2014, 14:19

  Koga, Sparta, Trek de beste merken dus

  Reply this comment
 6. Jack Docters
  Jack Docters 11 januari, 2014, 12:15

  Zou. Graag weten welke merken electrische fietsen de nieuwe. Bosch motor gaan gebruiken

  Reply this comment
 7. Luc
  Luc 25 december, 2013, 20:55

  welke pedelec 2014 met lage instap wordt gebouwd met de Performance Line van Bosch ? ik slaag er niet in van een dergelijke pedelec te vinden

  Reply this comment
 8. paul
  paul 7 december, 2013, 10:47

  Ik lees dat je de smartphone kan opladen via een USB nou is mijn vraag welk type USB stekker past in de fiets computer

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook