Consumentenbond test 14 elektrische fietsen

In de nieuwe uitgave van de consumentenbond staat de nieuwe elektrische fietsen test. In het totaal zijn er 14 elektrische fietsen getest. Uit de test is gebleken dat de modellen van KOGA, Sparta, Batavus en RIH als beste uit de test komen. De Batavus Fuego E-go is uitgeroepen tot beste Koop.

Meer informatie over de test:

Batavus Fuego E-go
Cijfer: 8,0– Een hele goede e-bike hoeft niet al te duur te zijn, dat bewijst deze relatief lichte fiets. De Fuego is alleen in actieradius niet de beste, maar hij heeft dan in capaciteit ook niet de grootste accu aan boord. Vooral de ondersteuning is zeer goed en hij rijdt stabiel.

Koga E-Deluxe
Cijfer: 8,4 – De Koga-fiets grossiert in dubbele plussen, ook op de belangrijke zaken als elektrische ondersteuning en actieradius. Het frame is opvallend stijf en de ondersteuning met Ion-techniek van Sparta is volgens het boekje. Maar dit alles heeft wel letterlijk zijn prijs…

Sparta Ion RX+
Cijfer: 8,3 – Technisch hebben de Koga-fiets en deze Sparta Ion RX+ veel overeenkomsten. In grote lijnen levert de Sparta-fiets hetzelfde, maar wel tegen een veel lagere prijs. Je levert alleen iets aan stijfheid van het frame in en de ondersteuning is wat minder.

 

Sparta Ion RXS+
Cijfer: 8,1 – Bij de Ion RXS+ werkt de remenergierecuperatie (indien gekozen) erg sterk. De actieradius loopt merkbaar op. Of je kiest voor ‘freewheelen’, dan remt de fiets niet uit zichzelf af.

 

RIH Omega
Cijfer: 8,0 – Bij RIH hanteren ze een afwijkende gedachte: door zijn cruise control kan je onafhankelijk van de eigen krachtsinspanning toch een vaste snelheid rijden. In Eco-modus is er alleen ondersteuning tot 20 km/h.

Tijdens de testen is er o.a. gelet op de werking van de elektrische ondersteuning maar ook is er gelet op de prijs, rijcomfort, gebruiksgemak en actieradius. De complete test is op de website van de Consumentenbond terug te lezen. Hiervoor is lidmaatschap wel verplicht.

Consumentenbond test 14 elektrische fietsen was last modified: augustus 8th, 2016 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:


Tags: TopperOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook