Cykell introduceert op BIKEMOTION een gloednieuwe fietsendrager

5 jaar geleden

Het nieuwe fietsendragermerk Cykell bezorgt je een rollercoaster aan positieve emoties. Gebruiksgemak, veiligheid en stevigheid samengebracht in één uniek design. 

CYKELL is een nieuwe Belgische onderneming, gesticht in juni 2012, en fabrikant van fietsendragers voor bevestiging op trekhaak. Twee jaar en een half werd er gewerkt aan een nieuwe generatie dragers waarbij ergonomie, design en compactheid centraal stonden in de productontwikkeling.

Eenvoudig is het minste wat je van dit nieuwe systeem kan zeggen : de fietsendrager kan immers heel eenvoudig open- en dichtvouwen, waardoor het heel compact en gemakkelijk op te bergen is. Bovendien staan er onderaan ook wieltjes, waardoor je met het dichtgevouwen systeem tot vlak aan je auto kan rijden. Niet alleen handig maar ook ergonomisch verantwoord. De dragers worden, in tegenstelling tot andere type dragers verticaal op de trekhaak geplaatst wat zeer ergonomisch is voor de gebruiker en de rug minimaal belast. Eens de drager op de trekhaak staat kan u deze 90° openklappen en klikt hij stevig vast.

De voetpedaal heeft een dubbele functie : enerzijds laat hij toe de vergrendeling te ontkoppelen teneinde de drager terug dicht te vouwen. Anderzijds kan men de drager kantelen om eventueel iets uit de wagen te halen.
De drager is slechts 1 m breed. In gebruik kan men de rails en lichtbalken uitschuiven wat de drager een stuk stabieler maakt eens hij op de trekhaak staat.
Het is tevens de enige fietsendrager met doorlopende wielgoten wat zeer gemakkelijk is voor de elektrische fietsgebruiker die zijn fiets – mede door aankoop van een oprijgoot – heel eenvoudig kan oprijden en bevestigen. De fietsen zelf bevestig je met de opspanbare riemen en de afneembare klemarmen.

De Cykell Just Click werd gehomologeerd via RDW uit Nederland en beantwoordt aan alle normen qua veiligheid. Cykell geeft ook 5 jaar garantie op zijn fietsendragers en dit op alle mogelijke constructie- en assemblagefouten.

Er bestaan 2 modellen : 
Type T21 voor 2 gewone of 2 elektrische fietsen.
Type T31 voor 3 gewone fietsen.

Beide modellen worden geleverd met 2 reservesleutels. Dit laat u toe de drager af te sluiten op de trekhaak maar tevens de fietsen op de drager en dit door de afsluitbare grijparmen.
Elke drager is voorzien van een identificatieplaatje waarop de draagcapaciteit, de homologatienummer en het serienummer vermeld staan.

Er bestaan tevens 2 opties : 
– De oprijgoot om eenvoudig elektrische fietsen op te rijden.
– De extra wielgoot teneinde de drager uit te bouwen naar resp. 3 of 4 fietsen (hierbij wordt tevens een grijparm geleverd met dubbele klem waarbij fiets 2 aan fiets 3 wordt verbonden of fiets 3 aan fiets 4)

Wij nodigen u uit om even onze website te bezichtigen waar u een volledige uitleg krijgt van het systeem mede door enkele animatiefilmpjes. Cykell commercialiseert de fietsendragers via de gespecialiseerde fietsvakhandel.

Meer nieuwsartikelen