De Cruise E-bike van BMW

5 jaar geleden

Na Smart toont nu ook BMW een reeks elektrische fietsen. De BMW Cruise E-Bike maakt gebruik van een Bosch motor, een bereik van 80 km en is online aan te schaffen en bij geselecteerde BMW dealers. Hieronder vindt u de eerste beelden van de fietsen. Vanaf heden is de elektrische fiets nog maar in beperkte hoeveelheden beschikbaar.

BMW ziet zichzelf als een premium leverancier van producten voor persoonlijke mobiliteit: auto’s, motorfietsen, en innovatieve mobiliteitsproducten. De markt voor elektrische fietsen groeit snel. De collectie fietsen van BMW was een logische uitbreiding voor individuele mobiliteitsbehoeften in het dagelijks leven zegt Dr. Thomas Goerdt. Het hoofd van de Lifestyle Collectie BMW Group.

Specificaties
De aandrijving is met een Bosch motor uitgevoerd en heeft een vermogen van 250 watt, waardoor de bestuurder rond de 25 km/h ondersteuning beschikt tijdens het fietsen. Diverse sensoren meten de koppel, cadans en de snelheid. Deze berekenen de juiste motorondersteuning. De boordcomputer is afneembaar en hiermee kunnen de vier assistentie niveaus worden ingesteld (Eco, Tour, Sport of Speed / Turbo).

De 26-inch E-bike weegt 20 kg en wordt geleverd met LED verlichting en schijfremmen.

De verschillende niveau’s
Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Bosch-station in BMW Cruise E-bike, hier is een overzicht van de mogelijke bijstandsniveau:

Level 0 – Alleen spierkracht: de batterij is niet actief. De bestuurder rijdt de BMW Cruise E-bike met negen versnellingen als een gewone fiets zonder motorondersteuning.
Niveau 1 – Weinig steun: De motor helpt de bestuurder licht. Ongeveer een derde  wordt toegevoegd (30%) aan de kracht van de fietser.
Niveau 2 – Sport & More: Assistent level 2 is een steun tussen de 60% (Eco modus) en 160% (Speed / Turbo-modus) van de pedaalkracht.
Niveau 3 – Full Throttle: De elektromotor speelt op dit niveau van zijn kracht. Speed / Turbo Mode is 250% van de pedaalkracht.

De BMW Cruise e-Bike is nu beschikbaar in Duitsland bij diverse BMW dealers en online. De prijs bedraagt € 2599 ,- .

Technische gegevens volgens de fabrikant:

Framehoogte: S (41cm), M (46 cm), L (51 cm), XL (55 cm)
Frame: aluminium, met voorvering, BMW Design
Voorvork: Suntour NCX-D 26 “, 75 mm veerweg
Gearing: Shimano Deore, 9-speed
Zadel: 5007 Freccia HRC Actex
Stem: Original BMW Trekking, S: 90, M / L / XL: 110
Remmen: Shimano Alivio
Achterderailleur: Shimano Alivio

BOSCH elektrische motor, geïntegreerd in de trapas,
Vermogen: Vermogen 250 W, Max. 50 Nm, BOSCH Intuvia bedieningseenheid, incl. lader

Wat vind u van de nieuwe BMW Cruiser E-bike? Reageer hieronder!

Meer nieuwsartikelen