De elektrische VANMOOF binnenkort een feit

De Nederlandse fabrikant van designerfietsen VANMOOF presenteert nu zijn eerste e-bike. Deze e-bike onder de naam van “Electrified 10” moet gaan opvallen vanwege zijn ongebruikelijke vorm en eenvoud. Dit was bij de normale VANMOOF fiets ook al het geval maar nu bij het elektrische model is bijna alles verborgen in het frame. Slechts 200 exemplaren worden er dit jaar wereldwijd nog maar gelanceerd.

VANMOOF opende onlangs een kantoor in Brooklyn, New York, de VANMOOF is volledig ontwikkeld voor stedelijke gebieden.

Aandrijving en techniek
In de VANMOOF Electrified 10 zit een naafmotor van Excimer, deze in het voorwiel gemonteerde motor zorgt voor de elektrische assistentie. Het krijgt zijn stroom uit Panasonic accucellen. Het kan de gebruiker helpen met wel 80 procent van zijn eigen trapkracht. Wanneer de batterij leeg is, duurt het ongeveer drie uur voor deze weer volledig is opgeladen.

Een “dashboard” in het voorste frame toont belangrijke informatie, zoals batterijniveau of de motorsteun. Ook dient deze als een bedieningspaneel voor de functies van de fiets. Vergelijkbaar met moderne auto’s kan de VANMOOF op afstand aan en uit worden geschakeld.

GPS
Ook als een idee geleend van de automobielsector, is de ingebouwde GPS tracker. Deze zal in grote steden zoals Amsterdam, New York of Berlijn, de angst voor diefstal verminderen. Als de elektrische fiets is gestolen of de eigenaar weet niet meer waar hij de fiets heeft geparkeerd dan is het via de elektronische kaart gemakkelijk om de fiets terug te vinden.

Frame, remmen en gewicht
Het aluminium frame met een hoogte van 58 cm kenmerkt de VANMOOF. De fiets weegt 19 kg. Voor de zichtbaarheid in het donker en tijdens barre weersomstandigheden is de fiets uitgerust met een verlichtingssysteem van Philips. Deze brengt 40 lux licht power LED-technologie op de weg. Mechanische schijfremmen zijn verantwoordelijk voor de vertraging in de voor-en achterwielen.


Prijs en de lancering

Wie als één van de eerste een bezitter wilt zijn van deze elektrische VANMOOF moet snel zijn, de fiets is te bestellen op de website van VANMOOF. Wees er snel bij want er zullen er dit jaar maar 200 worden geproduceerd. De kosten van deze fiets bedraagt € 1998 ,- . Deze zal voor november 2013 geleverd worden. Voor degenen die wel kunnen wachten is de verkoop van deze fiets in de winkel gepland op april 2014.

De elektrische VANMOOF binnenkort een feit was last modified: augustus 8th, 2016 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

  1. Jaap Bakker
    Jaap Bakker 29 juni, 2013, 21:34

    Jammer dat ie geen midden moter heeft, past beter bij zo’n moderne fiets.

    Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook