De Telegraaf beloont Dutch ID E-Bike met maximale score

De jaarlijkse E-Bike test van De Telegraaf is weer uit. De conclusies: steeds meer Nederlanders kiezen voor de E-Bike. Was Dutch ID vorig jaar al testwinnaar, dit jaar behaalde Dutch ID opnieuw de maximale testscore.

Dutch ID zegt het niet voor niets. ‘Welcome to a new way of cycling.’ En dat nieuwe fietsen wint aan populariteit. In haar Fietsen Special schrijft De Telegraaf dat Nederland een miljoen E-Bikes telt. Een aantal dat stijgt. Want, zo stelt het dagblad: “De fiets was een mooie uitvinding, maar de E-Bike is misschien een nog veel mooiere.”

De Nederlandse ontwerpers en fabrikanten van Dutch ID hebben zich gespecialiseerd in die nieuwe manier van fietsen. Dat heeft geresulteerd in kwalitatief hoogwaardige E-Bikes. Een gegeven dat De Telegraaf onderschrijft. In de jaarlijkse E-Bike test heeft de elektrische fiets van Dutch ID – net als vorig jaar – de maximale score behaald: vijf sterren.

Overtuigende conclusie
Tijdens de E-Bike test heeft een professioneel panel de Dutch ID Sport+ aan een grondige analyse onderworpen. Dat resulteerde in veel complimenten en een overtuigende conclusie: “Uitstekende fiets met prima montage en zeer goede ondersteuning onder alle omstandigheden.”

De E-Bikes van Dutch ID zijn ‘100% handbuilt in Holland’. Daarmee garandeert de producent een fiets die op alle vlakken voldoet aan de strenge eisen van de Nederlandse gebruiker. Zo zijn alle E-Bikes van Dutch ID standaard uitgerust met een hoogwaardige en betrouwbare Bosch-motor. Daar zei De Telegraaf over: “De ondersteuning, met krachtsensor en motor bij de trapas, voldoet onder alle omstandigheden zeer goed. Ondersteuning heel lichtjes voelbaar in de pedalen.”

Ook het display van de Dutch ID kon het panel van de E-Bike test bekoren. “Fraai, uitgebreid, makkelijk afneembaar en goed leesbaar display in het midden van de fiets en bediening links bij het handvat. Prettige knopjes met klikjes. Met aansluiting voor het laden van de telefoon.”

Comfort
De accu’s van de E-Bikes van Dutch ID hebben een maximale actieradius van 165 kilometer. Dat vermogen koppelt Dutch ID aan een hoge mate van comfort, ervoer ook het testpanel. “De Dutch ID is uitstekend afgewerkt en rijdt goed door het redelijk stijve frame en een goede gewichtsverdeling. Goede verlichting op de accu en versnellingsnaaf. Door de middenmotor zijn de banden makkelijk te vervangen.”

Zelf alle Dutch ID modellen ervaren? Kom dan 21 of 27 april naar één van de ElektrischeFietsen.com Events 2013, alle modellen uit te proberen op een 1,5 km lang testparcours.

De Telegraaf beloont Dutch ID E-Bike met maximale score was last modified: augustus 8th, 2016 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. Joost Muskens
  Joost Muskens 15 april, 2013, 21:39

  Ik heb vorig jaar naar aanleiding van uw test voor de dutch id gekozen. Inderdaad een prima fiets wat de vorm betreft.
  Echter dat van die actieradius klopt bij mij in ieder geval niet. Bij maximale ondersteuning op vlak terrein haalt hij net geen 30 kilometer. Bij minimale ondersteuning zie ik bij een volle accu 86 kilometer op de display, maar dan haalt hij krap 45 kilometer.
  Ik heb de fiets nu een dik half jaar, waarvan hij 3 maanden terug is geweest naar de fabriek om het energieprobleem op te lossen. Dat is dus nog steeds niet gelukt. Nieuwe batterij geplaatst en een nieuwe motor en nog steeds hetzelfde probleem.
  Binnenkort ga ik weer terug naar de dealer. Hopelijk krijg ik dan de nieuwe en sterkere accu.

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook