Een elektrische fiets met luchtreiniger

Elektrische fietsen zijn goed voor het milieu wanneer groene stroom de motor aandrijft. Mogelijk dat binnenkort de motor ook mee kan helpen met het actief reinigen van de lucht . Groene voertuigen zoals deze E-bike kunnen mogelijk in de toekomst gebruikt worden voor de verbetering van de lucht, de creatieve geesten van de Thaise onderneming Lightfog Creative hebben deze gedachte. Hun oplossing hiervoor is de luchtreiniger elektrische fiets, met een luchtfilter gebouwd in het stuur vangt hij de verontreinigende stoffen en blaast hij de gezuiverde lucht in het gezicht van de bestuurder.

Maar dat is niet alles wat de ontwerpers overwegen. In het bovenste raam, is een fotosynthese cel geïntegreerd. Deze zet CO² om in zuurstof tijdens het rijden. Wanneer de fiets niet gebruikt wordt zal deze cel de batterij opladen die is geïnstalleerd in het frame.

Welke aandrijfcomponenten in deze E-bike gebruikt zullen worden wil de ontwerper niet verraden. De motor wordt geïntegreerd in het frame en lijkt de kracht uit te oefenen op de trapas.

Denk jij dat deze luchtreiniger ooit in het straatbeeld zal verschijnen?

Foto : Lightfog Creative
Een elektrische fiets met luchtreiniger was last modified: februari 28th, 2014 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:


Tags: TopperOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook