Is dit de toekomst van de elektrische fiets?

Een student aan de universiteit van Delft heeft een E-bike van de toekomst ontworpen, genaamd de Gusto Orcinus E-bike. Wordt dit de toekomst van de elektrische fiets? Wie weet.

Project
Gusto is een merk die carbon fietsen bouwt voor sportieve en recreatieve segmenten. Het doel van dit project was om een stedelijke elektrische fiets te ontwerpen die past in de toekomst (2020). De doelgroep van dit project is vooraf bepaald en is gericht op de forensen die werkzaam zijn in grote steden. Volgens onderzoek  heeft deze doelgroep behoefte aan een stedelijke mobiliteit met de volgende aspecten:  “schoon, lage fysieke inspanning, snel en gemakkelijk verplaatsen van A naar B”.

Productomschrijving
Orcinus is een opvouwbare slimme E-bike, ontworpen voor stedelijke mobiliteit. De forensen kunnen de fiets gebruiken voor het pendelen tussen huis en kantoor, dit natuurlijk met minder inspanning. Na het werken kan de fiets ook gebruikt worden voor ontspanning en sociale activiteiten.

Volgens Sheng-Chieh Chang, ontwerper, biedt de Orcinus een comfortabele fietservaring in het dagelijks leven van de stedeling, dit is geïnspireerd op het vrij zwemmen van een orka in de oceaan. Met de Orcinus E-bike, kunnen de gebruikers zich verplaatsen in de stad in de meest eenvoudige, schone, veilige en snelle manier.

Futuristisch design
Het frame is niet het enige wat er vernieuwend uitziet. Kijk maar eens hoe de koplampen en de achterlichten in het frame zijn weggewerkt. In het stuur is een mogelijkheid om je smartphone te plaatsen, makkelijk voor bijvoorbeeld het navigeren naar de juiste bestemming. Daarnaast zijn er nog een aantal mooie snufjes ingebouwd, zoals een sensor die ziet wanneer de bestuurder in een dode hoek van bijvoorbeeld een vrachtwagen of bus terecht komt. Aan het frame kan een opbergtas worden bevestigd en natuurlijk gemakkelijk opvouwbaar om de fiets gemakkelijk mee te kunnen nemen in de metro of tram.

Wie weet zien we dit model wel over een aantal jaar in ons straatbeeld verschijnen.

Is dit de toekomst van de elektrische fiets? was last modified: april 25th, 2013 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. Naam (verplicht)
  Naam (verplicht) 30 september, 2013, 16:48

  fantastisch idee en mooi ontwerp , hopelijk voor de nabije toekomst .

  Reply this comment
 2. Harry
  Harry 13 juni, 2013, 00:26

  verbouw je ook een bestaande racefiets?

  Reply this comment
 3. Jac. Visser
  Jac. Visser 26 april, 2013, 17:59

  leuk ontwerp, maar reken op regen…..

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook