Jaarlijkse E-bike event dit jaar twee keer zo groot

6 jaar geleden

Naast Amersfoort kiest organisator Elektrischefietsen.com ook voor Breda

Amersfoort, 21 maart 2013 – Het ElektrischeFietsen.com Event, vindt dit jaar zowel in Amersfoort als in Breda plaats op respectievelijk 21 en 27 april. Tien jaar lang zag de organisatie het aantal bezoekers groeien, met als hoogtepunt een recordaantal van 5.500 mensen vorig jaar in Amersfoort. De organisatie vond het daarom tijd om nu ook in Breda neer te strijken, om zo ook potentiele e-bike consumenten uit België en Luxemburg aan te trekken.

“Het succes van het ElektrischeFietsen.com Event is groot en loopt parallel met de exponentiele groei die de e-bike markt doormaakt. Zo bleek recentelijk uit onderzoek van GFK Retail dat  de fietsvakhandel 4 procent meer fietsen heeft verkocht in 2012, met  een omzetgroei van 11 procent. Vooral de verkoop van elektrische fietsen deed het daar goed. Zo is er 37 procent meer e-bikes verkocht dan in 2011 en groeide de omzet met 39 procent,” Aldus Yoran Kleiberg van Stichting ElektrischeFietsen.com

Elektrischefietsen.com is het grootste onafhankelijke platform over elektrische fietsen. Eén keer per jaar organiseert de organisatie een evenement waar de consument de gelegenheid krijgt om op een testparcours van 1,5 kilometer, het accurate aanbod van meer dan 25 e-bike fabrikanten vrijblijvend te testen: onder meer van Batavus, Gazelle en Sparta.

Elektrische wielerploeg BOVAG met Henk Lubberding
BOVAG lanceerde vorige maand een elektrische wielerploeg onder leiding van drievoudig Touretappewinnaar Henk Lubberding. Deze wielerploeg  zal zowel in Amersfoort als in Breda aanwezig zijn om demonstraties te geven. De ploeg wordt een afspiegeling van de steeds grotere groep consumenten die voor een e-bike kiezen.

Bezoekersinformatie:

Amersfoort:
Wielervereniging Eemland
Sportpark Zielhorst 2
3822 ZT Amersfoort

Datum: Zondag 21 april 2013
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur

Breda
Sportcomplex De Wisselaar
Terheijdenseweg 521
4826 AB Breda

Datum: Zaterdag 27 april 2013
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur

Beide evenementen zijn gratis voor bezoekers.

Meer nieuwsartikelen