Kwaliteit behouden van de elektrische fiets

Kwaliteit behouden

De aankoop van een elektrische fiets is een flinke investering, het is namelijk niet de goedkoopste soort fiets die men aan kan schaffen. De prijzen van zulke fietsen variëren van €800,- tot wel €9000,- en het is dus een grote aankoop. Natuurlijk betaald men dan voor een bepaalde kwaliteit, en kan de fiets erg lang mee. Om er voor te zorgen dat de wel bekende E-bike zijn volledige levensduur in een zo goed mogelijke staat kan verbrengen, is het verstandig om er voorzichtig mee om te springen.

Onderhoud

Onderhoud is een van de belangrijkste aspecten bij de elektrische fiets, om deze een zo hoog mogelijke kwaliteit te laten behouden voor een zo groot mogelijke periode. Bij onderhoud moet er niet alleen gedacht worden aan het repareren in geval van schade, maar ook andere aspecten moeten in acht genomen worden, zodat schade voorkomen kan worden. Een klein aantal tips om de geleverde kwaliteit te waarborgen:

  • De accu minstens 1x in de twee maanden opladen;
  • ’s winters is het verstandig om de accu binnen op te laden;
  • plaats de fiets op een beschermde plek (bv. onder een afdak);
  • pomp regelmatig de banden op en controleer de ketting;
  • starten in een lage versnelling, dan pas doorschakelen;
  • de fiets goed schoonhouden;
  • verchroomde onderdelen met anti-roest bewerken.

De aanschaf

Natuurlijk is het bij de aanschaf belangrijk om te kijken wat voor een soort elektrische fiets u graag wilt gaan gebruiken, en wat het uiteindelijke doel van de fiets is; dagelijks woon-werkverkeer, puur recreatief en ga zo maar door. Zo kan u uiteindelijk kiezen voor de fiets die het beste bij u en uw rijstijl past, zodat de fiets veel langer mee kan. Ten eerste is het dus verstandig om te onderzoeken wat uiteindelijk de best passende fiets voor u zou zijn, pas daarna is het tijd om daadwerkelijk een elektronische fiets aan te schaffen en deze vervolgens goed te onderhouden. Om een indruk te krijgen van de huidige opties kan u een kijkje nemen op Bikester.be, waar een groot assortiment te vinden is van elektrische fietsen.

Kwaliteit behouden van de elektrische fiets was last modified: oktober 5th, 2017 by Redactie
Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook