Lancering van ’s werelds eerste watercel E-Bike

NICE, Frankrijk – Het werkt zonder lange laadtijd. Vervang de kant-en-klare energie patronen die kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften. De waterstof-brandstofcel voor de elektrische fiets, die vandaag wordt gelanceerd door Cycleurope en twee partnerbedrijven, is echt opmerkelijk.

Het heet Alter Bike. Een nieuw concept die de gebruiker ontlast van de beperkingen van elektrische mobiliteit: er is geen plug-in infrastructuur voor het opladen meer nodig, het heeft een lichter gewicht dan de huidige accu’s.

De Alter Bike wordt gepresenteerd op het 20e Congres van “Le Club des Villes et Territoires cyclables”, die vandaag wordt gehouden in Nice. Alter Bike is ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen drie Franse bedrijven namelijk Cycleurope, Pragma Industries en Ventec. Pragma Industries is gespecialiseerd in de ontwikkeling van waterstof-brandstofcellen met name geschikt voor draagbare toepassingen en elektrische mobiliteit. Ventec is een toonaangevend Frans bedrijf in de productie van Battery Management Systems (BMS) voor lithium batterijen.

De drie bedrijven ontwikkelde ’s werelds eerste geïndustrialiseerde fiets met een waterstof-brandstofcel. “Zeer milieu vriendelijk en zeer zuinige zijn de belangrijkste kenmerken van deze nieuwe manier van gemotoriseerd vervoer,” aldus het persbericht uitgegeven door de drie bedrijven.

Bron: Bike-Europe
Lancering van ’s werelds eerste watercel E-Bike was last modified: mei 30th, 2013 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. Ceuppens
  Ceuppens 17 juli, 2013, 21:38

  Waar en wanneer zijn deze fietsen te koop,heb interesse
  Groetjes
  Andre

  Reply this comment
 2. Chris Simoens
  Chris Simoens 18 juni, 2013, 22:20

  Aangenaam verrast dit te zien. Toch weinig info! Wat is de actieradius met één lading waterstof? Wat is het motorvermogen? Hoeveel kost een patroon? Wordt er een systeem meegeleverd om thuis zelf waterstof aan te maken? Dit zou een elegant alternatief zijn voor de zware accu!

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook