Lancering van ’s werelds eerste watercel E-Bike

6 jaar geleden

NICE, Frankrijk – Het werkt zonder lange laadtijd. Vervang de kant-en-klare energie patronen die kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften. De waterstof-brandstofcel voor de elektrische fiets, die vandaag wordt gelanceerd door Cycleurope en twee partnerbedrijven, is echt opmerkelijk.

Het heet Alter Bike. Een nieuw concept die de gebruiker ontlast van de beperkingen van elektrische mobiliteit: er is geen plug-in infrastructuur voor het opladen meer nodig, het heeft een lichter gewicht dan de huidige accu’s.

De Alter Bike wordt gepresenteerd op het 20e Congres van “Le Club des Villes et Territoires cyclables”, die vandaag wordt gehouden in Nice. Alter Bike is ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen drie Franse bedrijven namelijk Cycleurope, Pragma Industries en Ventec. Pragma Industries is gespecialiseerd in de ontwikkeling van waterstof-brandstofcellen met name geschikt voor draagbare toepassingen en elektrische mobiliteit. Ventec is een toonaangevend Frans bedrijf in de productie van Battery Management Systems (BMS) voor lithium batterijen.

De drie bedrijven ontwikkelde ’s werelds eerste ge├»ndustrialiseerde fiets met een waterstof-brandstofcel. “Zeer milieu vriendelijk en zeer zuinige zijn de belangrijkste kenmerken van deze nieuwe manier van gemotoriseerd vervoer,” aldus het persbericht uitgegeven door de drie bedrijven.

Bron: Bike-Europe

Meer nieuwsartikelen