MBK – Powered by Yamaha: een nieuwe lijn elektrische fietsen

5 jaar geleden

Yamaha Motor Nederland B.V. gaat in de loop van 2013 starten met de distributie van MBK elektrische fietsen in Nederland. De consument kan de prototypes van de toekomstige lijn zien op de Yamaha stand op de MOTORbeurs Utrecht die gehouden wordt van 21 februari t/m 24 februari aanstaande in de Jaarbeurs van Utrecht.

MBK is sinds het begin van de jaren 80 een merk van de Yamaha Motor Groep en vandaag de dag worden er scooters en fietsen onder dit merk verkocht. De lijn MBK elektrische fietsen is recent ontwikkeld en zal worden geïntroduceerd in verschillende Europese landen. Yamaha Motor Nederland B.V. zal de Nederlandse markt bewerken.

De MBK elektrische fietsen worden uitgerust met het gerenommeerde Yamaha Power Assist System (PAS) dat voor de elektrische trapondersteuning zorgt. Yamaha is een pionier op het gebied van elektrische trapondersteuning en de eerste fabrikant ter wereld die (in 1993) een fiets met elektrische trapondersteuning op de markt bracht. In de meer dan 20 jaar hierna, heeft Yamaha het systeem steeds verder doorontwikkeld en nu is de laatste versie van het systeem toegepast bij de MBK elektrische fietsen.

De toekomstige lijn MBK elektrische fietsen
De fietsenlijn van MBK zal uit Sport, Tour en All-round modellen gaan bestaan, die leverbaar zijn vanaf de zomer van 2013. Prijzen en definitieve uitvoeringen worden in het voorjaar van 2013 bekend gemaakt. Yamaha Motor Nederland zal de MBK fietsen via haar netwerk van dealers aan de consument onder de aandacht brengen en ook de serviceverlening zal door dit netwerk verzorgd worden. Het Yamaha netwerk staat bekend om zijn hoge kwaliteitsniveau en goede klant relatiemanagement, waardoor de toekomstige eigenaar van een MBK elektrische fiets van alle benodigde support wordt voorzien.

Op de MOTORbeurs Utrecht worden de volgende drie prototypes getoond:
– Axion 1.1: een geavanceerde, sportieve ATB
– Axion 2.2: topklasse toerfiets voor man en vrouw
– Axion 3.3: in en om de stad in stijl

Het Yamaha Power Assist System (PAS)

Yamaha PAS heeft drie belangrijke kenmerken:
– Het centraal en laag plaatsen van motor en accu resulteert in een zeer goede gewichtsbalans tussen het voor- en achterwiel en een laag zwaartepunt, dat op zijn beurt zorgt voor een zeer  hoge stabiliteit tijdens het rijden;
– Door de centrale plaatsing van de e-motor komen de trapkrachten van de fietser en de ondersteunende aandrijfkracht van de e-motor samen op de trapas hetgeen de  trapondersteuning heel natuurlijk, voorspelbaar en dus veilig maakt, in tegenstelling tot  systemen waarbij een e-motor in de naaf van het voor- of achterwiel is geplaatst.
– Sensoren meten continue de snelheid (snelheidssensor) en de uitgeoefende kracht op de  pedalen (trapkrachtsensor). Het systeem bepaalt dan de ideale output van de e-motor om de berijder in iedere omstandigheid van de meest efficiënte ondersteuning te voorzien. Dit geeft een verhoogde mate van rijcomfort.

Yamaha Power Assist System
Centraal gemonteerde e-motor (250W brushless DC motor) met motormanagement systeem met onder andere snelheidssensor en trapkrachtsensor.

Multi-functionele digitale LCD display:
– 4 rij-modussen (High, Standard, Eco, Off)
– Accu capaciteitsmeter
– Weergave van snelheid, afstand, range, calorieconsumptie
– Verlichting

Accu:
– Lithium-ion
– 37V-9,5 Ah
– 352 Wh
– Zelfdiagnostisch met LED display
– Oplaadtijd bij lege accu: 5 uur

Oplader:
– 220-240 V, frequentie 50/60 Hz

Binnenkort meer informatie over dit nieuwe elektrische fiets merk.

Meer nieuwsartikelen