Elektrische fiets zonder zichtbare motor

De middenmotoren domineren momenteel de markt bij elektrische fietsen, gevolgd door motoren die in het voor of achterwiel bevestigd zijn. Een geheel nieuwe motor, die rond 2014 op de markt zal verschijnen is de kardanmotor. Ingebouwd in een elektrische fiets van Diavelo, de complete motor + accu is verwerkt in de kettingkast en dus nauwelijks zichtbaar.

Reeds op de Euro Bike 2012, een grote beurs in Duitsland, was het eerste prototype van de nieuwe aandrijfas al te zien. In de tussentijd heeft de fabrikant Protanium flink ontwikkeld. Het resultaat is een grotendeels onzichtbare aandrijving, die is gehuisvest in een elektrische fiets gemaakt van carbon.

Hieronder volgt een kort introductiefilmpje (Engels) met een korte toelichting over dit model.

“We wilden een elektrische fiets ontwikkelen die er niet uitziet als een elektrische fiets” zegt Brian Hoehl, directeur bij Protanium. Daarom hebben de makers van dit Deense bedrijf de volgende slogan: “Ja, het is elektrisch”. In 2014 zal dit model op de markt verschijnen.

Elektrische fiets zonder zichtbare motor was last modified: september 9th, 2013 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

 • karel

  ik heb sinds 18 hoge dwarslaesie en rijd een handbike met cardan. Bevalt prima. Omdat ik inmiddels 61 ben zoek ik elektrische ondersteuning voor mijn cardanfiets. Het lijkt er dus op dat die er aan komt. Prima, ik houd het in de gaten.

 • Anticky

  Slecht idee, geen functioneel voordeel en visueel vindt ik het niet echt een verrijking, waarom schamen voor een E bike?

 • jonas verhelst

  Beste lezers,

  Een fiets met cardan aandrijving is nimmer een succes geweest,omdat we er geen versnellingen konden op plaatsen !!! waarom dan toch een fiets met elektrische motor in het cardan achter de kettingkast ? omdat er nu geen problemen meer zijn om versnellingen in de achter as te plaatsen.
  minder onderhoud….. nooit vuile handen door het afvallen van de kettingen nog zo veel meer…..

  het wordt zeker een succes.

 • Cor Zeemans

  Beste lezers,

  Een fiets met cardan aandrijving is nimmer een succes geweest, waarom dan toch een fiets met elektrische motor in het cardan achter de kettingkast.

  Hoop dat het een succes wordt want optisch ziet het er goed uit.

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook