Review: Dutch-ID Sport+

5 jaar geleden

Totaalscore

0.0

Uit een score van 1 tot 10

Beoordelingen

Overzicht

Vandaag testen we de Dutch-ID Sport+ , een sportieve elektrische fiets met een gewicht van maar 27,4 kg inclusief accu. De Sport+ is uitgevoerd in een matzwarte kleur. Beschikt over een krachtige Bosch middenmotor. Op het stuur zit een duidelijk display waarmee diverse functies kunnen worden getoond. De bediening gaat gemakkelijk door middel van knopjes naast het handvat. Aan de computer kan ook een telefoon toestel worden aangesloten. Handig om bijvoorbeeld je smartphone mee op te laden tijdens het fietsen.

Ondersteuning
Dutch ID gebruikt het systeem van Bosch. De ondersteuning met krachtsensor en de middenmotor doen goed hun werk. De ondersteuning is geleidelijk en licht voelbaar in de pedalen.  De accu moet verwijderd worden van de fiets om te kunnen worden opgeladen. Dit vonden wij een klein nadeel van de fiets.

Top afwerking
De Dutch-ID Sport+ is zeer netjes afgewerkt, het frame ziet er strak uit, alle kabels zijn netjes weggewerkt. De fiets beschikt over een open kettingkast met een sterke ketting. Verder beschikt de Sport+ over schijfremmen waarmee je veilig tot stilstand kan komen.

Middenmotor
Doordat de motor in het midden zit zijn de banden makkelijk te vervangen mocht dit nodig zijn.  De motor geeft krachtige ondersteuning wanneer dit wenselijk is. Door de krachtsensor geeft de motor ondersteuning wanneer er meer druk op de pedalen wordt uitgeoefend. Dit is ideaal voor heuvelachtige gebieden.

Conclusie
Onze conclusie; een erg net afgewerkte elektrische fiets met kwalitatief zeer goede onderdelen. Een jonge en sportieve uitstraling waar je gewoon op gezien wilt worden.

Meer nieuwsartikelen