REVIEW: RAP City 7, een stoere E-bike met goede rijeigenschappen

6 jaar geleden

Totaalscore

0.0

Uit een score van 1 tot 10

Beoordelingen

Overzicht

Vandaag testen we het nieuwe model van RAP, namelijk de
RAP CITY 7. Al snel merken we dat deze degelijke fiets van alle gebruiksgemakken is voorzien. Daarnaast is er bij dit model gebruik gemaakt van goede stevige onderdelen die de gebruiker wenst bij een elektrische fiets.

De CITY7 kenmerkt zicht door het stoere frame met rechte verende voorvork, een sportief stuur en chique zwart accenten op o.a. de velgen, bagagedrager, stuur en lederen handvatten. De CITY7 is verkrijgbaar in de kleuren donker (wijn-) rood en zwart. Wij testen zelf de wijnrode versie.

Degelijke onderdelen
De CITY 7 is uitgevoerd met kwalitatief goede materialen van onder andere TranzX, Selle Royal en Suntour. De aanwezige lederen handvatten geven bijvoorbeeld een lekkere ondersteuning bij het fietsen. De verende voorvork en zadel geven extra comfort bij hobbelige wegen. Het stuur en het zadel zijn beide eenvoudig zonder gereedschap te verstellen naar de ideale zitpositie.

De afneembare Li-ion 37 V, 10 Ah accu is eenvoudig uit de bagagedrager te halen nadat deze van het slot is gehaald, met dit aanwezige slot is de accu dus niet zomaar uit de fiets te halen. Verder is dit model standaard uitgevoerd met een gel zadel en een stevig goedgekeurd slot van AXA.

Ondersteuning
Deze fiets heeft een zeer fijne ondersteuning, zowel op heuvels als vlakke stukken fiets dit uitgeteste model erg comfortabel. De CITY 7 beschikt over vier ondersteuningsstanden (eco, medium, high, boost) en daarnaast over 7 “normale” versnellingen. Net als de TOUR7 is de City7 uitgerust met het IPS-systeem van RAP. Dit systeem bevat de geavanceerde trapkrachtsensor. Volgens de Consumentenbond is deze trapkrachtsensor zelfs de beste optie om de juiste mate van trapondersteuning te bepalen. De trapkracht van de berijder wordt gemeten waarop de ondersteuning wordt aanpast. Deze techniek wordt meestal toegepast bij de duurdere elektrische fietsen.

Het elektrische systeem van de RAP-fietsen is in Nederland ontwikkeld en uitvoerig getest. De stille 250W borstelloze motor doet erg goed zijn werk maar ook zonder ondersteuning merken wij dat dit model zich nog altijd prima vooruit beweegt.

Verlichting
De aanwezige LED verlichting is eenvoudig in- en uit te schakelen met één knop via het display die op het stuur is bevestigd. Deze computer is naast het linkerhandvat bevestigd voor eenvoudige bediening van de aanwezige opties zoals de totaal aantal gereden kilometers, gemiddelde snelheid en de duur van de fietst tocht. Verder is de achterverlichting netjes weggewerkt in de accu.

Service aan huis
RAP bied voor nieuwe klanten een – gratis – 1e servicebeurt. Daarnaast voor overig onderhoud en reparatie, komt RAP gewoon bij u aan huis. Een afspraak met een van de 30 mobiele servicemonteurs is zo gemaakt.

Specificaties:

Frame/ kleur Aluminium 6061, rood of zwart
Framematen Rood: D48, D51; zwart: D51, D56
Versnellingen Shimano Nexus 7, naafversnelling
Remmen Shimano V-brake & -Rollerbrake
Velgen, spaken Dubbelw. aluminium, RVS spaken
Voorvork Geveerd, merk Suntour
Verlichting Geïntegreerd in accu, LED koplamp
Zadel Selle Royal City GEL
Zadelpen Geveerd, instelbaar
Handvatten Leer, ergonomisch
Stuurpen TranzX, handmatig verstelbaar
Slot AXA Defender RL
Ondersteuning Trapkrachtsensor, 4 niveaus
Motor Borstelloos 250 Watt, 30 Nm
Accu Afneembaar, Li-ion 37 V, 10 Ah
Actieradius 50-120 km
Gewicht 22,5 kg excl.  accu
Prijs € 1599 ,-

 

Meer specificaties op de merkpagina van RAP of op de website van RAP.

Eenvoudig en snel bestellen
RAP levert de City7 als één model voor zowel dames als heren in de kleuren wijnrood en zwart. U kunt de City7 bestellen via de website: www.traprap.nl, of bij een van de RAP dealers (meer informatie hierover kunt u opvragen via onze website).

Bestelt u bij RAP,  dan ontvangt u service en onderhoud aan huis! Indien gewenst, kunt u voor onderhoud of het ophalen van uw fiets ook op afspraak terecht bij ons magazijn. Meer weten? Of direct een afspraak maken voor een uitgebreide proefrit? Bel: 013 – 260 00 82, of mail: info@traprap.nl.

Adres RAP Testcenter:
Jules Verneweg 12
5015 BL TILBURG

Openingstijden:
Het RAP testcenter is in juli geopend op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 12.30 tot 16.30 of op afspraak.

Meer nieuwsartikelen