Samenvatting: Plus Magazine E-bike test 2013

Eind deze maand komt Plus Magazine met de jaarlijkse E-bike test. Hieronder alvast een samenvatting van de uitgevoerde test:

De fietsen hebben ons dit jaar echt verrast. Bij de meeste testfietsen is de bediening duidelijk verbeterd ten opzichte van vorig jaar. De accu’s hielden het ondanks de lage temperatuur op de testdag prima uit en dat is weleens anders geweest. Opvallend is dat drie fietsen met dezelfde prijs (€2599) de topscore in deze test halen. Batavus, Sparta en RIH steken de duurdere modellen de loef af door alle drie de hoogste score (8,6) te halen in de Plus Magazine e-biketest 2013. Terechte winnaars; prima fietsen van hoge kwaliteit en met uitstekende eigenschappen.

In de prijsklasse tot €2000 scoren de via internet verkrijgbare fietsen Stella en RAP goede cijfers. De grootste winnaar van deze test lijkt dus de consument. Die krijgt voor minder geld een steeds betere e-bike.

Aanschaftips
• Mocht u de aanschaf van een e-bike overwegen, dan raden wij u aan te beginnen bij een lokale rijwielzaak waar u goede ervaringen mee hebt. De service is namelijk nóg belangrijker dan bij een normale fiets. Minimaal één keer per jaar krijgt de e-bike een opperste concentratie tijdens het invullen van de testformulieren. Vervolg fietsen vanaf €2000 beurt en een update. Aan een e-bike sleutelen of zelfs een achterband vervangen is vakwerk dat u niet zomaar zelf kunt doen.

• Met het huidige aanbod is voor veel beurzen wat te vinden, zoals de goedkope RAP en Stella. Beide merken bieden naast de lage aanschafprijs ook service aan huis. Stella rekent naar eigen zeggen geen voorrijkosten. Hoe vlot en goed deze service is, hebben wij niet kunnen beoordelen.

• De accu is een kostenpost om rekening mee te houden. De meeste accu’s zullen het na pakweg vijf jaar niet meer doen. Of eerder. Lang stilstaan in een koude schuur kan funestzijn. Vandaar dat we ook vermeld hebben wat het vervangen kost: €400 tot €800.

Bekijk al onze verzamelde elektrische fiets testen van de afgelopen jaren. Wilt u zelf alle best geteste modellen uitproberen? Kom dan 21 óf 27 april naar één van de ElektrischeFietsen.com Events 2013.

Bron: J. Kampers
Samenvatting: Plus Magazine E-bike test 2013 was last modified: augustus 8th, 2016 by Redactie
Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook