Sparta opent haar deuren met nieuwe E-bike Testcenter

6 jaar geleden

Vrijdag 19 april is het zover. Op haar locatie aan de Wilmersdorf 44 in Apeldoorn opent Sparta het grootste ebike testcentrum van Nederland! De opening zal om 10.00 uur op passende wijze worden verricht door Algemeen Directeur Huub Snellen. Na de opening kunnen op iedere vrijdag, zaterdag en zondag de meer dan 20 verschillende soorten elektrische fietsen van Sparta door iedereen worden getest. Daarnaast staan alle varianten van de Sparta e-bikes in het Testcentrum uitgestald om de verschillende kleuren en designs ‘live’ te kunnen bekijken.

Sparta staat alom bekend als de fabrikant die in Nederland de elektrische fiets tot een succes maakte. Na 15 jaar innovatie is het assortiment elektrische fietsen uitgegroeid tot meer dan 20 modellen. Daarmee is het voor de meeste tweewielerspeciaalzaken onmogelijk alle fietsen in hun showroom te presenteren. En dat is jammer, want iedere elektrische fiets is voor een bepaald gebruik of gebruiksdoel ontwikkeld. Het resultaat is een compleet assortiment met een passende elektrische fiets voor iedereen. Maar er was geen enkele plek waar een geïnteresseerde in elektrische fietsen alle fietsen kon uitproberen. Om die reden besloot het Apeldoornse bedrijf zelf tot het opzetten van het Testcenter. Op de meest uiteenlopende fietsen, van een elektrische bakfiets en vouwfiets tot de echte allround elektrische fietsen, kan worden testgereden. Alleen op die manier kan de koper het verschil in systemen, motoren en accu-locatie aan den lijve ondervinden.

Daarbij staat de koper niet alleen. Bezoekers aan het centrum krijgen deskundig advies en begeleiding bij de zoektocht naar hun ideale elektrische fiets. Het personeel is speciaal opgeleid om hun adviesfunctie te kunnen uitoefenen. Een elektrische fietskoper moet namelijk veel meer keuzes maken dan de koper van een gewone fiets. Bij die keuzes sta je niet altijd stil terwijl ze wel bepalend zijn voor je latere fietsgenot. Goed advies staat dan ook centraal in het Testcentrum. Voor wie een voorproefje wil, kan nu al een Elektrische Fietstest doen op sparta.nl.

Er kunnen overigens geen elektrische fietsen worden gekocht bij het Testcentrum. Niet alleen is het niet toegestaan, ook is de deskundigheid van de tweewielerspeciaalzaak nodig voor het bepalen van de juiste framemaat, advies over de verzekering en aanverwante zaken.

Alle bezoekers aan het testcentrum kunnen naast een goed advies en een leuke testrit rekenen op een verse kop koffie en een plak cake!

Meer nieuwsartikelen