Trek TM500+ wint E-bike van het jaar verkiezing

6 jaar geleden

Op 20 januari 2013 koos de jury van de E-bike van het Jaar verkiezing voor de Trek TM500+. De Trek liet daarmee de Smart E-bike en de Sparta Ion RXS+ achter zich. De jury was zeer te spreken over de grote actieradius van de TM500+, de optimale gewichtsverdeling van de fiets en het uitermate betrouwbare Bosch systeem waarmee de TM500+ is uitgerust.

De TM500+ beschikt over een door Trek zelf ontworpen bevestiging voor de Bosch motor. Dit resulteert in een frame dat 400 gram lichter is dan een fiets met de standaard bevestiging voor Bosch motoren, zoals die door andere merken gebruikt wordt. De fiets is tevens voorzien van een hol stuur waarin de kabels uit het zicht zijn opgeborgen. De TM500+ heeft een adviesverkoopprijs van € 2599 en is voor heren verkrijgbaar in het zwart en voor dames in het zwart en in het bruin.

Het is pas de derde keer dat de RAI Vereniging deze verkiezing voor E-bikes organiseert en toch waren er dit jaar weer meer E-bikes dan ‘gewone’ fietsen ingezonden voor de wedstrijd. Dat geeft nog eens extra aan hoe belangrijk de E-bike is geworden voor de fietsbranche.

Benieuwd naar deze fiets? Probeer de Trek TM500+ nu zelf op de grootste testparcours van Nederland. Tijdens de ElektrischeFietsen.com Events 2013 op zondag 21 april in Amersfoort of op zaterdag 27 april in Breda. Alle informatie omtrent de Events is te vinden op deze pagina.

Meer nieuwsartikelen