Trek TM500+ wint E-bike van het jaar verkiezing

Op 20 januari 2013 koos de jury van de E-bike van het Jaar verkiezing voor de Trek TM500+. De Trek liet daarmee de Smart E-bike en de Sparta Ion RXS+ achter zich. De jury was zeer te spreken over de grote actieradius van de TM500+, de optimale gewichtsverdeling van de fiets en het uitermate betrouwbare Bosch systeem waarmee de TM500+ is uitgerust.

De TM500+ beschikt over een door Trek zelf ontworpen bevestiging voor de Bosch motor. Dit resulteert in een frame dat 400 gram lichter is dan een fiets met de standaard bevestiging voor Bosch motoren, zoals die door andere merken gebruikt wordt. De fiets is tevens voorzien van een hol stuur waarin de kabels uit het zicht zijn opgeborgen. De TM500+ heeft een adviesverkoopprijs van € 2599 en is voor heren verkrijgbaar in het zwart en voor dames in het zwart en in het bruin.

Het is pas de derde keer dat de RAI Vereniging deze verkiezing voor E-bikes organiseert en toch waren er dit jaar weer meer E-bikes dan ‘gewone’ fietsen ingezonden voor de wedstrijd. Dat geeft nog eens extra aan hoe belangrijk de E-bike is geworden voor de fietsbranche.

Benieuwd naar deze fiets? Probeer de Trek TM500+ nu zelf op de grootste testparcours van Nederland. Tijdens de ElektrischeFietsen.com Events 2013 op zondag 21 april in Amersfoort of op zaterdag 27 april in Breda. Alle informatie omtrent de Events is te vinden op deze pagina.

Trek TM500+ wint E-bike van het jaar verkiezing was last modified: augustus 9th, 2016 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. Groeneveld
  Groeneveld 29 augustus, 2014, 10:48

  Na 1 dag erop te hebben gefietst maakt de aandrijving een tikkend geluid, ws een van de assen in de motor. Fiets moet terug naar feitsenmaker, fijn zo,n nieuwe fietst, kent iemand dit probleem, gloednieuwe fiets en nu al problemen, beloofd niet veel geods

  Reply this comment
 2. luc
  luc 7 mei, 2014, 16:45

  mijn vrouw heeft sinds een goed jaar een trekfiets tm500+en is daar zeer tevreden van buiten een klein probleem met de versnelling dat onder garantie is hersteld loopt alles vlot
  De service is ook in orde
  Wat me wel opvalt is dat de mensen die niet tevreden zijn vlugger een reactie posten dan de mensen die tevreden zijn en dit is zo bij andere merken ook en dit heb ik nagezien
  dus laat je niet teveel beinvloeden door de klagers het blijft mechaniek dus er kan iets mislopen en dan zijn er ook nog de mensen die het in orde moeten brengen en daar loopt het ook wel eens fout ,je moet een beetje geluk hebben ook

  Reply this comment
 3. Marianne
  Marianne 27 augustus, 2013, 10:53

  Ben zeer gelukkig met deze fiets. Rijdt prima, goede ondersteuning.
  Ik heb weer plezier in het fietsen gekregen!!!

  Reply this comment
 4. Luc
  Luc 29 juli, 2013, 20:43

  Waar moet je de batterij dan wel plaatsen voor optimaal gewichtsverdeling ???Hij moet toch nog afneembaar blijven
  En zeg toch niet dat de motor slecht ondersteund,een heuvel is een fluitje van een cent
  Ik ben heel gelukkig met deze fiets,en niet omdat het de fiets van het jaar is,maar omdat hij goed fietst.

  Reply this comment
 5. Mariah
  Mariah 19 april, 2013, 00:09

  Ik heb mijn trek 500 bosch motor al ingeruild, slechte onderteuning! Nu de trek navigator,lijkt beter, jaar is net begonnen! En al fiets van het jaar!,, vekooptruc?!

  Reply this comment
 6. Johan
  Johan 9 april, 2013, 17:23

  Ik heb eerst de “revieuws” van de diverse fietsen gelezen.
  Dus ervaringen van gebruikers!!!
  Hoe is het mogelijk dat een fiets waar nogal wat op aan te merken is, in de praktijk,als eerste in een “test” eindigt.
  Ik heb vraagtekens bij de criteria die men hanteert bij het bepalen van de “beste ” E-bike.
  Op zijn minst merkwaardig!!!

  Reply this comment
 7. Maarten
  Maarten 2 april, 2013, 20:14

  Het is inderdaad vrij kortzichtig om eerst te spreken van een gewichtsbesparing van 400 gr, en daarna de batterij in de hoogte te monteren. De gewichtsbesparing zit hem trouwens ook in de stevigheid van de fiets, en die is zoals we hem bij de elektrische fietsen van Trek kennen niet optimaal. Als we dan vergelijken met Flyer, die 5 jaar garantie aanbieden, krijg je daar veel meer kwaliteit voor hetzelfde geld.

  Reply this comment
 8. Gunther
  Gunther 24 maart, 2013, 15:41

  Hoe kan je nu spreken van een optimale gewichtsverdeling als de batterij achteraan boven op de pakdrager ligt?!? Het Bosch systeem is trouwens nog niet zo lang op de markt om als uiterst betrouwbaar te aanzien. Vooral de afneembare display en software is zeer gevoelig. De Trek fietsen hebben in het verleden ook al bewezen om een kwaliteit te leveren die ondermaats is voor elektrische fietsen. Ik hoop met mijn reactie de mensen hun ogen te openen om dergelijke “onderscheidingen” met een korrel zout te nemen.

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Toppers
Tags: TopperOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook