Vernieuwd Bosch systeem op alle Trek RIDE+ elektrische fietsen

Vernieuwd Bosch systeem op alle Trek RIDE+ elektrische fietsen uitgerust met een middenmotor.

Met ingang van modeljaar 2014 heeft Trek al haar RIDE+ elektrische fietsen met middenmotor uitgerust met het nieuw ontwikkelde Bosch systeem. Dit ‘active cruise’ systeem is lichter, stiller, efficiënter en comfortabeler. Tevens is het aantal modellen uitgerust met het Bosch systeem sterk uitgebreid en zijn alle modellen voorzien van een grotere accu, de PowerPack 400.

Trek, al jaren toonaangevend op het gebied van elektrische fietsen heeft naast de vertrouwde partner BionX sinds 2012 ook Bosch als leverancier van het elektrische ondersteuningssysteem in het programma. Het Bosch programma is uitgebreid van twee naar acht modellen en behelst naast RIDE+ elektrische tour/stadsfietsen met derailleur en elektrisch ondersteunde modellen met onderhoudsarme Nexus versnellingen ook drie RIDE+ elektrische mountainbikes, welke onder de naam ‘Powerfly’ op de markt zullen komen.

De opbouw van de vernieuwde Bosch lijn is zeer duidelijk en biedt verschillende prijspunten en rijeigenschappen. Op al deze fietsen is het nieuw ontwikkelde Bosch ‘active cruise’ systeem gemonteerd. Het systeem heeft niet alleen een esthetische verandering ondergaan maar is ook lichter, stiller, efficiënter en comfortabeler geworden waardoor het nog beter bij Trek als merk past. Drie sensoren die duizend keer per seconde de perfecte ondersteuning berekenen, garanderen een natuurlijke rijervaring. De jury van de E-bike van het Jaar verkiezing roemde de geweldige rijeigenschappen eerder dit jaar al toen ze de Trek TM500+ verkozen tot E-bike van het Jaar 2013. De Trek TM500+ zit ook in de 2014 collectie en is mede door gebruik van het nieuwe Bosch systeem, de grotere PowerPack 400 accu en een vernieuwd frame nog beter geworden.

“We zijn zeer verheugd het nieuwe systeem al in een zeer vroeg stadium op al onze Bosch fietsen te kunnen introduceren” aldus Benelux Productmanager Hubert van Dam. “In oktober zullen de eerste nieuwe Trek RIDE+ elektrische fietsen voorzien van het Bosch systeem leverbaar zijn.”

Tijdens Trek World Benelux op 21 juli jl. in Veldhoven werd de volledige Benelux collectie zeer positief ontvangen door de Trek dealers. Naast het nieuwe Bosch systeem werden ook de nieuwe BionX kenmerken, de sportieve kleurstellingen en de hoogwaardige SPA voorvork als positief ervaren.

Vernieuwd Bosch systeem op alle Trek RIDE+ elektrische fietsen was last modified: juli 31st, 2013 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. Bert 2013
  Bert 2013 10 december, 2013, 20:41

  Ik kan me niet voorstellen dat Trek Benelux het nu wel ineens wel waar maakt,dat Trek de beste fietsen zijn en de beste servive van de wereld,zie Trek .nl.

  Waarom heb net 2 Trek fietsen type 700+ ingeruid van 2012 maart,voor Batus ventoux exsy 2014.

  Heb bijna 2 jaar alleen maar problemen gehad met Trek fietsen,heb besloten nu voor Batavus te gaan alleen al om de slechte service van Trek benelux,reageert niet op een e.mails terug heel slecht.
  Mijn fietse maker heeft alles opgelost de problemen die er waren,maar het merk Trek is voor ons geen optie meer om er op terug te komen.

  Reply this comment
 2. k v d Veek
  k v d Veek 29 augustus, 2013, 19:56

  Is dit de nieuwe Bosch 350watt motor

  Reply this comment
 3. Theo Blijlevens
  Theo Blijlevens 18 augustus, 2013, 12:15

  L.S.,

  Eindelijk een grote verbetering ?
  De eerste series motoren van de canadese leverantcier .,voor de Trek ,waren erg gevoelig en hadden veel problemen !!
  Ik hoop , dat de keuze met Bosch een grote verbetering zal brengen ?

  Met vr.gr. Th .Blijlevens

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook