Bart Brentjens haalt gewonnen elektrische Gazelle op

Dieren, 28 januari 2014 | Bart Brentjens (45) heeft – als winnaar van het eerste officiële Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen – een elektrische Gazelle Fuente Lite X2 in ontvangst genomen in het Gazelle Experience Center in Amersfoort.

Brentjes, voormalig Olympisch kampioen mountainbiken, was op zondag 15 december jl. op de Oosterscheldekering in Zeeland de snelste van 146 deelnemers die tijdens het NK Tegenwindfietsen de forse tegenwind trotseerden op oerdegelijke Gazelles.

Alle deelnemers reden op een herenfiets met terugtraprem en bagagedrager en zonder versnellingen. Brentjens deed slechts 17:51 minuten over het 8,5 kilometer lange parcours. De tienvoudig Nederlands kampioen mountainbiken mocht als winnaar een elektrische Gazelle uitkiezen. Hij koos voor de lichte, maar krachtige Fuente Lite X2.

Winnaar Brentjens over het NK Tegenwindfietsen, dat pas zou doorgaan bij minstens windkracht 6: “Ik dacht: hier moet ik bij zijn. Dit is echt Nederlands. Schaatsen en fietsen zijn echte Nederlandse sporten. Dit NK Tegenwindfietsen kan wel eens uitgroeien tot een groot evenement.”

De gehele opbrengst van het inschrijfgeld kwam ten goede aan het Jeugdsportfonds. Bekijk hieronder een impressie van het eerste NK Tegenwindfietsen.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=nhUeJieYlDk

Bart Brentjens haalt gewonnen elektrische Gazelle op was last modified: januari 28th, 2014 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook