Bart Brentjens haalt gewonnen elektrische Gazelle op

5 jaar geleden

Dieren, 28 januari 2014 | Bart Brentjens (45) heeft – als winnaar van het eerste officiële Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen – een elektrische Gazelle Fuente Lite X2 in ontvangst genomen in het Gazelle Experience Center in Amersfoort.

Brentjes, voormalig Olympisch kampioen mountainbiken, was op zondag 15 december jl. op de Oosterscheldekering in Zeeland de snelste van 146 deelnemers die tijdens het NK Tegenwindfietsen de forse tegenwind trotseerden op oerdegelijke Gazelles.

Alle deelnemers reden op een herenfiets met terugtraprem en bagagedrager en zonder versnellingen. Brentjens deed slechts 17:51 minuten over het 8,5 kilometer lange parcours. De tienvoudig Nederlands kampioen mountainbiken mocht als winnaar een elektrische Gazelle uitkiezen. Hij koos voor de lichte, maar krachtige Fuente Lite X2.

Winnaar Brentjens over het NK Tegenwindfietsen, dat pas zou doorgaan bij minstens windkracht 6: “Ik dacht: hier moet ik bij zijn. Dit is echt Nederlands. Schaatsen en fietsen zijn echte Nederlandse sporten. Dit NK Tegenwindfietsen kan wel eens uitgroeien tot een groot evenement.”

De gehele opbrengst van het inschrijfgeld kwam ten goede aan het Jeugdsportfonds. Bekijk hieronder een impressie van het eerste NK Tegenwindfietsen.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=nhUeJieYlDk

Meer nieuwsartikelen