BMW Cruise e-bike komt met Bosch motor

BMW heeft haar nieuwe fiets collectie 2014 bekend gemaakt. Daarbij zit ook de “Cruise E-Bike”, uitgevoerd met een Bosch motor. Deze fiets doet denken aan het ontwerp van een motorfiets. In het voorjaar van 2013 presenteerde BMW zijn eerste e-bike. In de nieuwe BMW Cruise e-bike zit een Bosch motor met 250 watt, deze behaald een snelheid tot 25 km p/h. Als bestuurder bepaal je door de trapkracht de passende ondersteuning. Door het Bosch systeem zorgen drie sensoren voor een goede rit. Ze meten 1.000 keer per seconde de snelheid, cadans en de koppel.

Reikwijdte en accu
De accu is een 400 Wh. Deze laat de fiets ongeveer een 100 km afstand bereiken. Via het Bosch Intuvia display scherm wordt de reikwijdte ook nog eens weergegeven. 3,5 uur laden duurt het tot dat de accu zijn volledige capaciteit heeft bereikt. De accu is afneembaar en compleet beveiligd met een slot.

Loopfunctie
De fiets beschikt over een loopfunctie. Hiermee kan de bestuurder door middel van het indrukken van een knop 6 km p/h met de fiets aan de hand lopen.

De fiets weegt 22 kg en kost € 2.799 ,- . De BMW Cruise E-bike is deze maand leverbaar bij BMW verkooppunten.

BMW Cruise e-bike komt met Bosch motor was last modified: maart 10th, 2014 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

 • ftg van den berg

  wat kan het wezen? dat de bmw electri fiets doordraait in zijn 10 e versnelling

 • Carolus

  Een mooi product dat zowel functioneel als technisch goed in elkaar zit. En daar hoort een dito prijskaartje bij.
  Als je het beste wil hebben, dan moet je niet voor mainstream gaan.
  Gelukkig zijn er genoeg Nikes te kiezen,maar deze fiets is van mij!

 • Jan Arie

  Qua uiterlijk beslist een stoere fiets! Maar ook alleen een mooi-weerfiets. Met een regenbui is het zeuren zonder spatbord.
  Vwb de naam BMW zit er uiteraard een flinke winstmarge op. Men heeft dat ook over voor de auto’s van dit merk, stukje marketing dat nog steeds werkt.

  Dat het gevaarlijk is om met 25+ km op een fiets te rijden? Kom aan zeg, dat doe je alleen waar het kan. Dat gevaar wordt schromelijk overdreven. Ik zou me drukker maken over die opgevoerde snor- en bromfietsen!

 • vincell

  @ naam : 25 km per uur gevaarlijk ? ik denk niet dat de dodelijke ongevallen uit deze hoek komen. ik heb zelf een e-bike sinds een dik half jaar en ik kan zeggen dat het grootste gevaar de andere weggebruikers zijn : automobilisten die niet opletten, voetgangers die zonder te kijken oversteken op het fietspad, fietsers die afslaan zonder teken te geven… de bmw-bike is inderdaad te duur voor wat je ervoor terugkrijgt …

 • Gunther

  25 km/u te snel vinden is flauwekul. Voor deze fiets is dit een normale snelheid.
  Het is niet omdat je auto 200 km/u rijd, dat je dit ook moet doen.
  Maar dit is inderdaad een fiets die gezien zijn uitrusting (geen spatborden, pakdrager, goedkope handvaten) te duur is. Hiervoor zijn veel prijsgunstiger modellen op de markt met dezelfde technologie. Kijk maar bij KTM. Hier kost een model (macina cross) met een gebruiksvriendelijker naafsysteem 1999 €, of 2199 € afhankelijk van de batterij…

 • Cbikes(Luc)

  Het is voor oudere personen mss iets minder veilig maar er bestaan bij verschillende ocra organisaties lessen om leren om te gaan met elektrisch fietsen

 • Fred

  Veel te duur er zitten niet eens spatborden op, het is wel een veilige fiets door de plaatsing van de middenmotor en accu de fiets is hierdoor erg stabiel. Dit geld voor alle fietsen met een middenmotor en de accu dicht bij de trapas. De fietsen met de motor in het voorwiel moesten ze eigenlijk verbieden om te maken, met deze fietsen vinden de meeste valpartijen plaats.
  Waarom is er geen keurmerk voor E Bikes???

 • Naam (verplicht)

  25 km per uur ? Zeer gevaarlijk voor (oudere) weggebruikers die normaal slechts15 km per uur rijden !

  En dan op fietspaadjes die al door flitsende scooters-zonder-helm onveilig zijn.

  Geen wonder dat het aantal ongelukken, w.o. met dodelijke afloop, sterk toeneemt.

  Even wachten – tot dit gevaar door 150 Tweede Kamerleden wordt ontdekt. En de overheden hun verantwoordelijkheden begrijpen ?

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook