Cube Hybrid Touring

Beoordelingen

16 out of 5
Wegligging
16 out of 5
Comfort
16 out of 5
Design
16 out of 5
Prijs/kwaliteit
16 out of 5
Overallscore

Totaalscore

4

Uit een score van
1 tot 5.
4 out of 5

Overzicht

 • Review datum: 20 October 2014
 • Pluspunten:

  - Geluidloze motor.
  - Krachtige motor.
  - Helder display met alle benodigde functionaliteiten.
  - Traploos instelbare verende voorvork.
  - Verende zadelpen.

 • Minpunten:

  - Ondersteuningsniveau had duidelijker op het display getoond mogen worden.

 • Eindconclusie:

  Met de Cube Hybrid Touring wil de fabrikant een ander publiek trekken. De eerste indruk van deze fiets is dat dit wel lijkt te gaan lukken. De fiets heeft een fijn weggedrag, een prima motor en een uiterlijk dat de aandacht trekt.

Cube - Travel Hybrid Pro RTIntroductie
Vandaag stellen we de Cube Hybrid Touring aan u voor, de eerste fiets die we aan een duurtest gaan onderwerpen. Om deze fiets goed op de proef te stellen voeren we de test uit in het diepe Zuiden van Limburg. Het heuvelachtige land, met honderden kilometers aan verharde en onverharde fietsroutes, die veel van het Bosch Active Cruise motor gaan vergen. Met de Cube Hybrid Touring wil de fabrikant een ander publiek op de e-bike krijgen. We gaan kijken of dit gaat lukken met deze lijn. De prijs van dit instapmodel van de Hybrid Touring serie is door de fabrikant vastgesteld op € 2399.

Frame
Het frame van de fiets, een “double butted” superlite aluminium frame, waarover de fabrikant geen verdere mededeling doet over de gebruikte legering, oogt robuust en is in een matte antraciet kleur afgelakt. De lasnaden op dit frame, dat speciaal ontworpen is om deze nieuwe lijn Bosch motoren, zijn niet weg gewerkt. Neon-groene accenten vormen een goed contrast met de donkere ondergrond. Met de stijfheid van het frame zit het wel goed, zo is de eerste indruk. De fiets voelt op asfalt fietspaden bij hoge snelheden (45 km/u) als op lagere snelheden, bergaf door de Limburgse holle wegen, mooi stabiel aan.

 

Aandrijving
De nieuwe lijn van Bosch bestaat uit de Active en Performance line. Technisch zijn deze, op een servomotor, uit de auto-industrie, van Bosch gebaseerde, pedelec aandrijvingen vrijwel identiek aan elkaar, maar de Active Line staakt de ondersteuning bij 25 km/u, terwijl de Performance Line doorgaat tot 45 km/u. Deze versie is uitgerust met de Active Cruise die ondersteuning biedt tot 25 km/u.

De nieuwe Bosch e-bike motoren voor 2014 werken op basis van het drie sensoren concept. De sensoren controleren 1000 keer per seconden de trapkracht, gereden snelheid en gekozen versnelling. Op basis hiervan wordt de trapkrachtondersteuning bepaald, waardoor je als berijder een zeer prettige ondersteuning ervaart. Het systeem weegt minder dan 4 kilo. Het systeem biedt vier ondersteuningsniveau ’s: Eco, Tour, Sport en Turbo

De eerste kilometers door het heuvelland stemden ook hier zeer positief en wat is die motor mooi stil! Schakelen gaat soepel en doeltreffend met de Shimano SLX schakeleenheid in combinatie met de Shimano Deore XT derailleur.

Het bedieningspaneel
De bediening van de motor gaat eenvoudig met een druksysteem. Via het bedieningspaneel kunt u de ondersteuningsniveaus aanpassen en informatie de informatie op het display getoond wordt. U kunt kiezen uit de volgende ondersteuningsniveau ’s:

Stand Omschrijving
Turbo Maximale ondersteuning bij alle trapfrequenties voor sportief fietsen.
100% eigen kracht wordt met 225% kracht van de motor ondersteund.
Sport Directe en krachtige ondersteuning voor sportief fietsen.100% eigen kracht wordt met 150% kracht van de motor ondersteund.
Tour Gelijkmatige ondersteuning voor langere toeren.100% eigen kracht wordt met 100% kracht van de motor ondersteund.
Eco Voelbare ondersteuning met een maximale reikwijdte.100% eigen kracht wordt met 40%   kracht van de motor ondersteund.

 

Accu
De motor wordt van stroom voorzien door het Bosch powerpack 400. Dit is een accu met een spanning van 36 V en een capaciteit van 11 Ah. De theoretische actieradius ziet u in onderstaande tabel:

bosch
De eerste indruk van het bereik van de accu waren positief. Zo kwamen we bijvoorbeeld op een eerste accuvulling (af leverancier) 60 km ver door zeer heuvelachtig terrein en waarbij zeker 20 km van het parcours afgelegd werd in de stand “Turbo”. Bij latere tochten door het Limburgse land, leken de praktische waarden ergens bij het gemiddelde te liggen.

Display
Alle informatie die u tijdens en na uw fietstochten nodig heeft, kunnen op het afneembare display getoond worden. De snelheidsmeter prijkt duidelijk op de voorgrond en in het donkere gedeelte van het display kunt u respectievelijk totale afstand, gereden afstand, gemiddelde snelheid, tijd, gereden tijd, maximale snelheid en reikwijdte getoond worden. Verder kunt u het niveau van de accu en de ondersteuningstand continu van het display aflezen. De fietsverlichting wordt ook via het display bediend. Tijdens de eerste tochten bleek het display, onder alle omstandigheden goed afleesbaar, hoewel het ondersteuningsniveau dat in het display getoond wordt, wel iets groter had mogen zijn

Afwerking
Voor de afwerking van dit instapmodel heeft men een greep gedaan uit verschillende groepen van Shimano. Op de derailleur hebben de mensen van Cube een greep gedaan in de XT-serie, terwijl voor de shifter uitgeweken is naar de goedkopere SLX-serie. Voor de remmen en naaf deed men een greep in de Deore-serie. Het resultaat is een fiets die prettig schakelt, goed gedoseerd remt. De afwerking is verder van een spreekwoordelijk Duits niveau! Tijdens het rijden zijn geen piepjes, rammeltjes of kraakjes te horen.

Comfort
Zoals de typeaanduiding al doet vermoeden, is de Cube Hybrid Touring gemaakt voor langere fietstochten. De traploos instelbare verende voorvork en de verende zadelpen zorgen voor een comfortabel en stabiel rijgedrag. Verder noemen we nogmaals de geluidsarme motor die je vaak laten vergeten dat je op een e-bike rijdt.

 

Voorlopige conclusie
Met de Cube Hybrid Touring wil de fabrikant een ander publiek trekken. De eerste indruk van deze fiets is dat dit wel lijkt te gaan lukken. De fiets heeft een fijn weggedrag, een prima motor en een uiterlijk dat de aandacht trekt.

Cube Hybrid Touring was last modified: oktober 20th, 2014 by Redactie
Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook